Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Jak na přípravu latte

    Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a mléko.Krmení tohoto návyku může být drahé, když kupujete nápoj nebo dva denně. V závislosti na vaší frekvenci vám investice do stroje na přípravu espressa může ušetřit nějaké peníze. Po nalezení dokonalého espressa musíte zvládnout kroky k vytvoření latte doma, rádi vám pomůžeme.Víte, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino?Tipy, jak začít:Pokud nechcete mít stroj vždy spuštěný, zapněte jej a nechte jej asi 20 minut zahřát. Zatímco se zahřívá, můžete připravit další kroky.Začněte studeným mlékem nebo mléčnou alternativou. Nalijte mléko do parního džbánu. Budete potřebovat asi 90-120 ml méně, než jaký bude váš celý nápoj. Takže pokud pijete 250ml latte. Nalijete 120ml  studeného mléka nebo mléčné alternativy.Před napařováním propláchněte parní hůlku. Tím se hůlka zahřeje a zbaví se přebytečné vody.Jakmile je stroj zahřátý, můžete začít. Pokud vytváříte horkou latte, chcete parní mléko před vytažením výstřelu espressa.Napařte mlékoZvládnutí techniky mléka vyžaduje čas; nicméně; Zjistili jsme, že s praxí může většina lidí vytvořit dobré mléko během několika dní a skvělé mléko během několika týdnů. Pěna je klíčem k latte kvality kavárny. Mikropěna se vytváří, když jsou bubliny v mléce tak malé, že je nevidíte. Zaměřte se na dušené mléko, které má jednotnou strukturu a lesklý lesk. Chcete se vyhnout velkým bublinám, pokud je to možné.Postupujte podle těchto kroků pro dokonalé mléko latte.1.Udržujte džbán rovně.2.Část parní hůlky částečně ponořte do poloviny mezi středem a stranou džbánu pod úhlem 45 stupňů.3.Začněte pomalým zaváděním vzduchu do mléka, abyste vytvořili vír a zvuk „psst, psst, psst“, dokud džbán a mléko nedosáhnou pokojové teploty. Zde získáte většinu bublin.4.Když mléko dosáhne pokojové teploty, ponořte hrot úplně a udržujte cyklón v džbánu. Tady si vytvoříte svou pěnu. (Zapomenutí tohoto kroku způsobí velké a agresivní bubliny)5.Vaše mléko je připraveno, když je džbán na dotek horký. Nechcete své mléko zahřívat teplejší než 160 stupňů, nebo riskujete opaření mléka, které mění chuť a texturu.6.Hůlku ihned otřete a očistěte.7.Jemně kroužte mlékem a dejte džbánu pár kohoutků proti přepážce, abyste odstranili všechny velké bubliny.Nyní je čas zatáhnout.Po přípravě mléka vždy chcete vytáhnout výstřel, protože nechcete, aby se záběry otočily. Espresso GrindEspresso používá velmi jemně mletou kávu. Podívejte se na náš blog o espresso grind, abyste jej vylepšili.Až budete mít více zkušeností s přípravou espresso nápojů, můžete experimentovat s mletím kávy a získat tak přesnou chuť. Ale prozatím si klademe za cíl naplnit portafilter 14 - 18 gramy espresso-mleté ​​kávy pro „dvojitý výstřel“.Nezapomeňte brousit espresso fazole v mlýnku na otřepy pro větší čerstvost a výsledkem je důslednější mletí.Utěsněte espresso 1.Vyrovnejte důvody. Vložte odměřenou kávu do portafilteru.2.Na portafilter a mletou kávu aplikujte přibližně 7-14kg rovnoměrného tlaku.3.Vložte portafilter a vytáhněte .4.Zkontrolujte svůj časovač. Ideální doba vaření vašeho espressa je mezi 20 - 30 sekundami.Dodržování těchto pokynů vám pomůže zajistit, aby byl váš výstřel správně vytažen, ale nezapomeňte si hrát se svým broušením a zdokonalit tak své výstřely z espressa.Míchání vašeho nápojeTeď, když máte mléko dušené a váš výstřel vytáhl čas, aby se vaše latte.Krouživým pohybem mléka znovu zapojte pěnu do mlékaNalijte své espresso výstřely do šálku.Pomalu nalijte vaše dušené mléko přes espresso ve vašem šálku, aby se začlenilo do latte

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak udržet kávu čerstou

    Káva je hlavně o zrnu!Jakmile najdete své oblíbené kávové boby, dalším krokem je naučit se je uchovávat.Pokud jste kupovali masově vyráběnou, předem mletou kávu v obchodě s potravinami, vám chybí. Změna kávy na čerstvě pražené celé zrna změní váš život.Jakmile je káva pražená, začíná ztrácet svěžest.U espressa vrcholí celé zrna 3 dny po upražení a jejich čerstvost zůstává 14 dní. Celá zrna pro odkapávací kávu lze bez obav použít až měsíc.Mletá káva si udržuje svou optimální čerstvost až po dobu jednoho týdne. Všechno kolem toho a vy budete rychle pít zatuchlou a hořkou kávu. Proto je potřeba kávu pořádně skladovat.To je jeden z důvodů, proč nákup masově vyráběné mleté ​​kávy nepřináší stejnou čerstvou a lahodnou chuť, jako získání šálku Java ve vaší oblíbené místní kavárně.Při ukládání kávy existuje několik univerzálních pravd.Jedním z nejčastějších způsobů, jak uchovávat kávu, je v mrazničce. Ale je to ten správný způsob, jak uložit vaše drahé zrna?Opakované zmrazování a rozmrazování kávy může vést ke kondenzaci na zrna. To pro vás znamená, že skončí s šálkem Joe, který chutná jako karton místo sametové dobroty, kterou očekáváte.Fuj!Při nákupu kávy mějte na paměti, kolik kávy si myslíte, že budete pít za 1-2 týdny. Pokud se ocitnete s větším množstvím, než kolik můžete pít za 7-14 dní, rozdělte kávu na porce po 1 týdnu a uzavřete je ve vzduchotěsných nádobách.I když to je v pořádku používat mrazák, kdy nebudete pravidelně vytažení kávu, nemusíte muset zmrazit kávu, aby to čerstvé.Nejlepší způsob, jak udržet své zrna čerstvé, je jednoduše je udržovat ve vzduchotěsném obalu.Vzduchotěsný obal zabrání zrnům shromažďovat vlhkost nebo přijímat vnější příchutě. Nikdo nechce mít šálek kávy, která chutná jako losos včerejší noci, bez ohledu na to, jak chutná večeře.Kvalitní balení kávy je na vzestupu. Mnoho společností má na mysli čerstvost vašich zrn, takže používají tašky, které přicházejí s těsněním na zip. Pokud pražírna, ze které kupujete kávu, nepoužívá tyto typy sáčků, nebojte se.K dispozici je spousta kontejnerů, které můžete použít, například kontejnery z Airscape, které mají technologii vakuového těsnění, která udržuje vaše položky čerstvé. Většina z těchto kontejnerů prodává za 400-1000 kč.Tyto vakuově utěsněné nádoby obvykle obsahují 1 až 2 kg kávy a udržují čerstvé zrna tím, že umožňují úniku oxidu uhličitého a zároveň udržují kyslík mimo.Pokud jste v rozpočtu, Mason sklenice jsou dobrým způsobem, jak uložit vaše čerstvé kávová zrna v tomto optimálním časovém rámciMáte kávu a máte úložný kontejner, nyní je čas přijít na to, kam ji chcete udržet.Nechceš jít hledat kávu napůl vzhůru, strčit prsty na nohou a hodit hrnky v 5 ráno. Vyberte si místo poblíž kávovaru - chladné a suché místo, mimo světlo, jako je skříň nebo spíž.Nákup pouze toho, co potřebujete a správné skladování kávy, zaručí chutnou kávu každý den!Pití chutné kávy doma by nemělo být hazard. Dodržováním těchto tipů se vyhnete odhadům z vašeho šálku a pomůže zajistit, aby poslední šálek kávy, kterou pijete z balíčku, bylo stejně dobré jako první.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Proč pražit svou vlastní kávu?

    Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických změn vytváří jedinečný aromatický hnědý kávový zrnek.Proces pražení vytlačuje vodu ze zrn a přeměňuje některé cukry na plynný CO2. Pečení karamelizuje cukry v zrnu a přeměňuje je na vonné ochucené oleje. Pražená káva získává svou charakteristickou chuť z karamalizovaných cukrů a olejů v zrnu.Čerstvě pražená káva je na svém vrcholu 24 až 72 hodin po pečení a poté se část aroma oxiduje vzduchem a ztrácí tak chuť. I ve vzduchotěsném obalu se chuť pokaždé, když se otevře, sníží. Po týdnu se velké množství aroma snížilo, a proto je čerstvost klíčová.Pokud nežijete v blízkosti speciální pražírny, která praží alespoň jednou týdně, nedostanete nejčerstvější nejvíce aromatickou kávu. Káva nalezená v obchodech nebo supermarketech mohla být pražena před měsíci a v důsledku toho káva tolik chutí a vůní chybí. Přijďte se k nám podívat jak se praží káva.Kromě čerstvosti pečení vlastní kávy ušetříte tolik peněz a v podstatě je to poloviční cena pražené kávy. Proč se spokojit s nižším a méně uspokojujícím šálkem kávy.Začněte tím, že si vyberete své zelené zrna, které vypadají jako tvrdý sušený hrášek! Zelené zrna se velmi liší velikostí a čím větší je zrna, tím déle budou pečené. Ujistěte se, že používáte zrna, které byly zcela umyté, protože to výrazně sníží množství plev. Proces pražení je to, co z tohoto tvrdého, nepijitelného zeleného zrna stává velmi uspokojivý a pitelný šálek kávy. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin