Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Aeropress

    Je to stejný princip jako u Frenchpressu s některými rozdíly, AeroPress je kávovar mého výběru. Je malý, lehký, odolný a dává mi úplnou kontrolu nad kávou v rekordním čase.Vzpomínáte na french press, který napjal kávu dolů, abyste mohli vylít kávu skrz hrdlo?AeroPress je obrácená verze.Princip je stejný – smíchejte kávu a vodu v jakémkoliv poměru, a jak dlouho chcete – ale když je extrakce provedena, stlačte dolů píst, který tlačí kávu dolů a do šálku a kávu vzadu. AeroPress je skvělý z několika důvodů:Možnosti flexibility pro experimentování s hrubostí namletí kávy, poměry a teplotouPro použití s jemnou mletou kávou, což znamená rychlou extrakciSchopné udělat kondenzované nápoje ve stylu espressaPrakticky nezničitelný a neuvěřitelně kompaktní Dále by vás mohlo zajímat:Základní espresso receptJak správně našlehat mlékoPříslušenství k pákovému kávovaruKde se pěstuje káva?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress obráceně ? - návod na přípravu

    Otočte AeroPress vzhůru nohama!To je správně! Je to opravdu tak jednoduché. Tato invertovaná metoda AeroPress umožňuje, aby se proces úplně zatočil, než se stlačí.Zde je návod, jak se nám to líbí!1. Nejprve připojte k AeroPress čerstvý filtr a uzávěr zátky a opláchněte aeropress a filtr horkou vodou.2. Poté opatrně sejměte víčko - propláchnutý filtr by měl zůstat na víčku. Odložte je prozatím.3. Sklopte sládek a vložte píst, dokud nedosáhne „4“ poblíž horní části komory. DŮLEŽITÉ: Ujistěte se, že píst je rovný; křivý píst může snadno skončit rozlitím směsi při vaření.4. Do varné komory přidejte trochu vody. Zaměřte se na ne více než 2 lžíce, následujte 14-17 g (1 - AeroPress kopeček) mleté ​​kávy.5. Pokračujte v přidávání vody, dokud hladina nedosáhne značky „2“ na válci komory. To bude jen o dotek více vody, než když vaříte normálně.6. Míchejte. Pokud se květ zvedne až na vrchol válce, což znesnadní nasazení uzávěru bez rozlití, znovu promíchejte, aby se květ rozplynul a nezapomeňte příště přidat méně vody.7. Filtr a víčko opět pevně nasaďte.8. Překlopte AeroPress ve svislé poloze a zatlačte vařič do hrnku.9. Nakonec zřeďte podle svého výběru mléko nebo vodu, horké nebo studené, a užijte si to!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Elektrický mlýnek vs. Ruční mlýnek - proč si sám namlít kávu ?

    Jedním slovem „chuť“. Čerstvě mletá káva chutná mnohem lépe než mletá káva. Vyzkoušejte vůni kávy, kterou jste právě den rozdrvili na zem. Rozdíl je ohromující! Mletí vlastní kávy vám také umožní změnit mletí tak, abyste získali maximum ze své preferované metody vaření. Bude to Frenchpress, Drip, Aeropress nebo Espresso?Je to všechno na tom, jak moc si kávu oblíbíte a v podstatě kolik chcete utratit, které určí, který mlýnek si zvolíte. Typ mlýnku na kávu, který vyberete, výrazně ovlivní to, jak vaše káva chutná. Níže jsem zdůraznil některé z hlavních bodů:Mlýnek na kávu mele zrna jedním ze dvou způsobů buď čepelí nebo otřepem.S ostří mlýnek je zrna v podstatě nakrájena na spoustu malých kousků bez uniformity velikosti. Výsledkem bude, že takto vytvořená mletá zrna bude horší než bruska na otřepy. Máte také malou kontrolu nad velikostí grindu, a tak podle mých zkušeností nejlépe funguje pro espresso. Jsou však velmi efektivní z hlediska nákladů a rychle připravují mletou kávu. Použití ostří je stále mnohem lepší než použití již mleté ​​kávy, kterou můžete získat v supermarketu.Ruční mlýnky - Se dvěma oscilačními talíři známými jako otřepy, které se spojují a doslova brousí zrna a ne je krájejí jako ostří brusek. Výsledkem je mnohem rovnoměrnější mletí a v důsledku toho mnohem lepší ochutnávka kávy. Máte spoustu kontroly nad svým grindem, a tak tato metoda funguje perfektně, což se vám někdy líbí. Burr mlýnky jsou mnohem dražší, ale jsou docela úplným důkazem při vytváření jednotné mlýnky.Elektrické mlýnky Vs Ruční mlýnky Je-li čas podstatou, pak elektrický mlýnek celou cestu. Věřím však, že pokud chcete ze svého zrna získat maximum, pak je manuál mnohem autentičtější. Mým základním pravidlem je elektrický mlýnek na otřepy během týdne a o víkendu ruční bruska, která mi poskytne speciální víkendové ošetření. Ruční mlýnky jsou také mnohem levnější než bruska na otřepy.Vyzkoušel jsem mnoho ručních brusek a často se mi zdálo, že je obtížné je otáčet, zejména pokud jsou připraveny na jemnou brusku.Hlavními výhodami jsou otřepy z nerezové oceli, které usnadňují mletí bobů ve srovnání s keramickými otřepy. Můžete přesně vidět, kolik kávy máte mletou, s čistou základnou. Když je čirý základ plný, znamená to, že máte perfektních 20 g mleté ​​kávy. Mlýnek Cracking Beans má velké množství různých nastavení mletí, takže si můžete vytvořit perfektní mletí pro Vámi vybraný způsob vaření, ať už jde o French Press nebo Espresso. Na závěr, výběr mlýnku na kávu je v konečném důsledku na vás. Věřte mi však, že je upřímně úžasné vyzkoušet stejnou mletou kávu zrnkové kávy různými způsoby, protože chuť se může tolik lišit. Výběr správného mlýnku na kávu je proto důležitou součástí vaší cesty pražením domácí kávy.A co ve chvíli, kdy si namelete více kávy, než jste schopni vypít? Zkuste si upéct kávové cukroví. Chutné ke kávě i bez.  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin