Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Jak na přípravu latte

    Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a mléko.Krmení tohoto návyku může být drahé, když kupujete nápoj nebo dva denně. V závislosti na vaší frekvenci vám investice do stroje na přípravu espressa může ušetřit nějaké peníze. Po nalezení dokonalého espressa musíte zvládnout kroky k vytvoření latte doma, rádi vám pomůžeme.Víte, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino?Tipy, jak začít:Pokud nechcete mít stroj vždy spuštěný, zapněte jej a nechte jej asi 20 minut zahřát. Zatímco se zahřívá, můžete připravit další kroky.Začněte studeným mlékem nebo mléčnou alternativou. Nalijte mléko do parního džbánu. Budete potřebovat asi 90-120 ml méně, než jaký bude váš celý nápoj. Takže pokud pijete 250ml latte. Nalijete 120ml  studeného mléka nebo mléčné alternativy.Před napařováním propláchněte parní hůlku. Tím se hůlka zahřeje a zbaví se přebytečné vody.Jakmile je stroj zahřátý, můžete začít. Pokud vytváříte horkou latte, chcete parní mléko před vytažením výstřelu espressa.Napařte mlékoZvládnutí techniky mléka vyžaduje čas; nicméně; Zjistili jsme, že s praxí může většina lidí vytvořit dobré mléko během několika dní a skvělé mléko během několika týdnů. Pěna je klíčem k latte kvality kavárny. Mikropěna se vytváří, když jsou bubliny v mléce tak malé, že je nevidíte. Zaměřte se na dušené mléko, které má jednotnou strukturu a lesklý lesk. Chcete se vyhnout velkým bublinám, pokud je to možné.Postupujte podle těchto kroků pro dokonalé mléko latte.1.Udržujte džbán rovně.2.Část parní hůlky částečně ponořte do poloviny mezi středem a stranou džbánu pod úhlem 45 stupňů.3.Začněte pomalým zaváděním vzduchu do mléka, abyste vytvořili vír a zvuk „psst, psst, psst“, dokud džbán a mléko nedosáhnou pokojové teploty. Zde získáte většinu bublin.4.Když mléko dosáhne pokojové teploty, ponořte hrot úplně a udržujte cyklón v džbánu. Tady si vytvoříte svou pěnu. (Zapomenutí tohoto kroku způsobí velké a agresivní bubliny)5.Vaše mléko je připraveno, když je džbán na dotek horký. Nechcete své mléko zahřívat teplejší než 160 stupňů, nebo riskujete opaření mléka, které mění chuť a texturu.6.Hůlku ihned otřete a očistěte.7.Jemně kroužte mlékem a dejte džbánu pár kohoutků proti přepážce, abyste odstranili všechny velké bubliny.Nyní je čas zatáhnout.Po přípravě mléka vždy chcete vytáhnout výstřel, protože nechcete, aby se záběry otočily. Espresso GrindEspresso používá velmi jemně mletou kávu. Podívejte se na náš blog o espresso grind, abyste jej vylepšili.Až budete mít více zkušeností s přípravou espresso nápojů, můžete experimentovat s mletím kávy a získat tak přesnou chuť. Ale prozatím si klademe za cíl naplnit portafilter 14 - 18 gramy espresso-mleté ​​kávy pro „dvojitý výstřel“.Nezapomeňte brousit espresso fazole v mlýnku na otřepy pro větší čerstvost a výsledkem je důslednější mletí.Utěsněte espresso 1.Vyrovnejte důvody. Vložte odměřenou kávu do portafilteru.2.Na portafilter a mletou kávu aplikujte přibližně 7-14kg rovnoměrného tlaku.3.Vložte portafilter a vytáhněte .4.Zkontrolujte svůj časovač. Ideální doba vaření vašeho espressa je mezi 20 - 30 sekundami.Dodržování těchto pokynů vám pomůže zajistit, aby byl váš výstřel správně vytažen, ale nezapomeňte si hrát se svým broušením a zdokonalit tak své výstřely z espressa.Míchání vašeho nápojeTeď, když máte mléko dušené a váš výstřel vytáhl čas, aby se vaše latte.Krouživým pohybem mléka znovu zapojte pěnu do mlékaNalijte své espresso výstřely do šálku.Pomalu nalijte vaše dušené mléko přes espresso ve vašem šálku, aby se začlenilo do latte

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Cappuccino vs. Latte

    Každý den lidé poprvé zažívají kávu a milují ji. Kávoví nadšenci touží vědět o všech věcech okolo kávy. Baristé si kladou spoustu otázek zvídavými patrony, kteří se snaží dozvědět více o kávě, kterou pijí. Jednou z nejčastějších otázek, které barista dostane, je,"Cappuccino vs Latte?"Jaké jsou rozdíly? Co si mám objednat?Rozhodování o tom, co objednat, není vždy snadné. Jak cappuccino, tak latte jsou vynikající a mezi zkušenými pijáky kávy mají obrovské následky.Jak se rozhodne nezkušený milovník kávy?I když vám nemůžeme říct, který z nich se vám bude líbit nejlépe, můžeme vám říct rozdíly, takže když je vyzkoušíte, víte, co můžete očekávat. Můžeme vám poskytnout dostatek informací, aby pro vás byla ta nejlepší volba .Nedovolte, aby vás nezkušenost nutila nechat si ujít svůj nový oblíbený nápoj.Cappuccino a latte:RozdílyCappuccino a latte jsou velmi podobné, což může být pro nezkušeného pijáka kávy matoucí. Oba jsou konstruovány pomocí espressa a mléka.Aby to ještě více nepomohlo, některé kavárny nezacházejí s těmito odlišnými nápoji příliš odlišně.Jaký je tedy rozdíl mezi cappuccinem a latte?Jednoduchá odpověď je mléko!Jak se mléko používá a kolik z toho je ve vašem nápoji, je v diskusi latte versus cappuccino odlišujícím faktorem.Abychom plně porozuměli rozdílům, pojďme podrobněji o cappuccinu a latte.cappuccinoCappuccino je nápoj na bázi espressa, který je rozdělen na třetiny. Myslete na jednu třetinu espressa, jednu třetinu napařeného mléka a jednu třetinu napěněné pěny. Protože je zlomen ve třetinách, tradiční cappuccino je pouze kolem 6 oz.cappuccino se obvykle podávají o něco chladnější než jiné nápoje z espressa při teplotě přibližně 130 - 140 stupňů. Podávají se při této teplotě, protože se jedná o „sladké místo“, kde se uvolňují cukry v mléce a dříve, než začnou hořet.latteLatte je espresso a šlehané mléko. Pokud se to dělá správně, měl by váš latte mít na horní straně světlou vrstvu pěny. Neexistuje žádná definovaná velikost latte, takže můžete mít tak velkou latte, jako máte nádobu, která ji drží.Ale čím větší dostanete, tím méně espressa budete chutnat, takže při výběru velikosti buďte opatrní.cappuccino VS latte:VýsledkyAčkoli existuje několik tvrdých a rychlých pravidel, pokud jde o cappuccino a latte, stále existuje mnoho vlastností vašeho nápoje, které můžete změnit, aby vyhovovaly vaší touze.Ztratíte trochu tekutiny z napařeného mléka, ale zůstane vám vzdušnější, lehčí, načechraný nápoj s texturou.Můžete přidat příchutě, cukr nebo skořicový prášek do jakéhokoli latte nebo cappuccina, aby se vaše kávová rutina změnila, když chcete něco jiného, ​​ale ne příliš odlišného od běžné objednávky v kavárně.Nyní, když víte, jaký je rozdíl mezi cappuccinem a latte, budete vědět, který nápoj si objednáte, až příště toužíte po pití z vaší oblíbené místní kavárny. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin