Jak na přípravu latte
Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a mléko.Krmení tohoto návyku může být drahé, když kupujete nápoj nebo dva denně. V závislosti na vaší frekvenci vám investice do stroje na přípravu espressa může ušetřit nějaké peníze. Po nalezení dokonalého espressa musíte zvládnout kroky k vytvoření latte doma, rádi vám pomůžeme.Víte, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino?Tipy, jak začít:Pokud nechcete mít stroj vždy spuštěný, zapněte jej a nechte jej asi 20 minut zahřát. Zatímco se zahřívá, můžete připravit další kroky.Začněte studeným mlékem nebo mléčnou alternativou. Nalijte mléko do parního džbánu. Budete potřebovat asi 90-120 ml méně, než jaký bude váš celý nápoj. Takže pokud pijete 250ml latte. Nalijete 120ml studeného mléka nebo mléčné alternativy.Před napařováním propláchněte parní hůlku. Tím se hůlka zahřeje a zbaví se přebytečné vody.Jakmile je stroj zahřátý, můžete začít. Pokud vytváříte horkou latte, chcete parní mléko před vytažením výstřelu espressa.Napařte mlékoZvládnutí techniky mléka vyžaduje čas; nicméně; Zjistili jsme, že s praxí může většina lidí vytvořit dobré mléko během několika dní a skvělé mléko během několika týdnů. Pěna je klíčem k latte kvality kavárny. Mikropěna se vytváří, když jsou bubliny v mléce tak malé, že je nevidíte. Zaměřte se na dušené mléko, které má jednotnou strukturu a lesklý lesk. Chcete se vyhnout velkým bublinám, pokud je to možné.Postupujte podle těchto kroků pro dokonalé mléko latte.1.Udržujte džbán rovně.2.Část parní hůlky částečně ponořte do poloviny mezi středem a stranou džbánu pod úhlem 45 stupňů.3.Začněte pomalým zaváděním vzduchu do mléka, abyste vytvořili vír a zvuk „psst, psst, psst“, dokud džbán a mléko nedosáhnou pokojové teploty. Zde získáte většinu bublin.4.Když mléko dosáhne pokojové teploty, ponořte hrot úplně a udržujte cyklón v džbánu. Tady si vytvoříte svou pěnu. (Zapomenutí tohoto kroku způsobí velké a agresivní bubliny)5.Vaše mléko je připraveno, když je džbán na dotek horký. Nechcete své mléko zahřívat teplejší než 160 stupňů, nebo riskujete opaření mléka, které mění chuť a texturu.6.Hůlku ihned otřete a očistěte.7.Jemně kroužte mlékem a dejte džbánu pár kohoutků proti přepážce, abyste odstranili všechny velké bubliny.Nyní je čas zatáhnout.Po přípravě mléka vždy chcete vytáhnout výstřel, protože nechcete, aby se záběry otočily. Espresso GrindEspresso používá velmi jemně mletou kávu. Podívejte se na náš blog o espresso grind, abyste jej vylepšili.Až budete mít více zkušeností s přípravou espresso nápojů, můžete experimentovat s mletím kávy a získat tak přesnou chuť. Ale prozatím si klademe za cíl naplnit portafilter 14 - 18 gramy espresso-mleté kávy pro „dvojitý výstřel“.Nezapomeňte brousit espresso fazole v mlýnku na otřepy pro větší čerstvost a výsledkem je důslednější mletí.Utěsněte espresso 1.Vyrovnejte důvody. Vložte odměřenou kávu do portafilteru.2.Na portafilter a mletou kávu aplikujte přibližně 7-14kg rovnoměrného tlaku.3.Vložte portafilter a vytáhněte .4.Zkontrolujte svůj časovač. Ideální doba vaření vašeho espressa je mezi 20 - 30 sekundami.Dodržování těchto pokynů vám pomůže zajistit, aby byl váš výstřel správně vytažen, ale nezapomeňte si hrát se svým broušením a zdokonalit tak své výstřely z espressa.Míchání vašeho nápojeTeď, když máte mléko dušené a váš výstřel vytáhl čas, aby se vaše latte.Krouživým pohybem mléka znovu zapojte pěnu do mlékaNalijte své espresso výstřely do šálku.Pomalu nalijte vaše dušené mléko přes espresso ve vašem šálku, aby se začlenilo do latte