Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • French press

    French press je válcovou nádobou s pístem. Mletá láva je vložena do kávovaru a po určitou dobu ponořena do vody, pak stačí zmáčkout píst, aby jste přitlačili kávu dolů na dno nádoby.Káva se vylije na horní hrdlo. French press poskytuje domácí baristický zážitek s kompletní kontrolou nad šálkem. Přidejte tolik mleté kávy, kolik chcetePřidejte tolik vody (na jakoukoliv teplotu), jak chcetePonořte pro provedení extrakce na jakou dobu chcete Díky filtrovacímu pístu pracuje French press  nejlépe s hrubě mletou kávou, která neproklouzne. To však vyžaduje delší dobu extrakce. Jsou zde také další výhody mobility; jsou malé a nevyžadují kamna (máte-li jiný způsob, jak dostat horkou vodu) nebo elektrickou zásuvku. Dále by Vás mohlo zajímat:Jak vybrat mlýnek na kávuKde se nejčastěji káva pěstuje

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress

    Je to stejný princip jako u Frenchpressu s některými rozdíly, AeroPress je kávovar mého výběru. Je malý, lehký, odolný a dává mi úplnou kontrolu nad kávou v rekordním čase.Vzpomínáte na french press, který napjal kávu dolů, abyste mohli vylít kávu skrz hrdlo?AeroPress je obrácená verze.Princip je stejný – smíchejte kávu a vodu v jakémkoliv poměru, a jak dlouho chcete – ale když je extrakce provedena, stlačte dolů píst, který tlačí kávu dolů a do šálku a kávu vzadu. AeroPress je skvělý z několika důvodů:Možnosti flexibility pro experimentování s hrubostí namletí kávy, poměry a teplotouPro použití s jemnou mletou kávou, což znamená rychlou extrakciSchopné udělat kondenzované nápoje ve stylu espressaPrakticky nezničitelný a neuvěřitelně kompaktní Dále by vás mohlo zajímat:Základní espresso receptJak správně našlehat mlékoPříslušenství k pákovému kávovaruKde se pěstuje káva?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - Cold brew návod

    Studená voda je vynikající!Jakmile usrknete tento odvážný a přitom velmi jemný nápoj, pravděpodobně budete chtít, abyste si ho sami vyrobili.Vaření kávy tímto způsobem vytváří nápoj, který je hladký a má nižší úroveň kyselosti než tradičně vařená káva nebo espresso, ale stále si zachovává výraznou chuť. Ačkoli chutná horká s dušeným mlékem, studená vařená toddy se nejčastěji používá jako ledová káva.Naštěstí pro každého, kdo vlastní frenchpress, je možné vařit za studena snadno doma.Pamatujte, že stejně jako u všech druhů vaření kávy, pokus a omyl a vaše chuťové pohárky jsou tím nejlepším způsobem, jak vylepšit svůj nápoj.Pokyny pro vaření frenchpressu 1. Namelte svou oblíbenou čerstvou, celozrnnou kávu na hrubou mletí. Zaměřte se na velikost částic o něco hrubší, než je typická bruska typu French Press.2.Přidejte mletou kávu do svého tisku. Množství se bude lišit v závislosti na vaší chuti a velikosti tisku, ale dobrým místem pro start je 36 g (1,3 oz) kávy na 8fl oz šálku studené vody. Experimentujte a získejte perfektní poměr.3.Přidejte studenou filtrovanou vodu do vašeho lisu a promíchejte. Nezapomeňte nepoužívat destilovanou vodu.4. Počkejte asi 10 minut a ještě jednou promíchejte, abyste rozbili shluklou kávu nebo „puk“, který se mohl vytvořit nahoře.5. Zakryjte váš lis buď pístem nebo saranovým zábalem.6. Nechte kávu strmě nejméně 12 hodin. Kávu jsem často nastavoval v noci, aby byla ráno připravená. Kávu můžete nechat na přepážce nebo ji umístit do lednice.7. Po nejméně 12 hodinách stiskněte píst dolů stejně jako u běžného French Press.A je to! Máte Cold Brew!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin