Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Automatické překapávací kávovary

    Příprava po jednom šálku, použití těchto kávovarů je nejjednoduší Nasypete kávu (vložíte filtr, pokud je potřeba)Zkontrolujete, zda je nádrž na vodu plnáSpustíte kávovar Pokud stroj nemá upřesňující nastavení, ztratíte možnost kontroly nad přípravou – jako je teplota a rychlost extrakce –, ale pohodlí je nesporné. Přednastavíme vše večer před spaním a ráno máme připravený startovač pro nový den. Automatické překapávací kávovary jsou také skvělé pro vaření většího množství a mnohé z nich mají nyní schopnost vařit celé hrnce. Dále by vás mohlo zajímat:Proč nepít zelenou kávu?Jak se hodnotí kvalita kávy?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • French press

    French press je válcovou nádobou s pístem. Mletá láva je vložena do kávovaru a po určitou dobu ponořena do vody, pak stačí zmáčkout píst, aby jste přitlačili kávu dolů na dno nádoby.Káva se vylije na horní hrdlo. French press poskytuje domácí baristický zážitek s kompletní kontrolou nad šálkem. Přidejte tolik mleté kávy, kolik chcetePřidejte tolik vody (na jakoukoliv teplotu), jak chcetePonořte pro provedení extrakce na jakou dobu chcete Díky filtrovacímu pístu pracuje French press  nejlépe s hrubě mletou kávou, která neproklouzne. To však vyžaduje delší dobu extrakce. Jsou zde také další výhody mobility; jsou malé a nevyžadují kamna (máte-li jiný způsob, jak dostat horkou vodu) nebo elektrickou zásuvku. Dále by Vás mohlo zajímat:Jak vybrat mlýnek na kávuKde se nejčastěji káva pěstuje

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress

    Je to stejný princip jako u Frenchpressu s některými rozdíly, AeroPress je kávovar mého výběru. Je malý, lehký, odolný a dává mi úplnou kontrolu nad kávou v rekordním čase.Vzpomínáte na french press, který napjal kávu dolů, abyste mohli vylít kávu skrz hrdlo?AeroPress je obrácená verze.Princip je stejný – smíchejte kávu a vodu v jakémkoliv poměru, a jak dlouho chcete – ale když je extrakce provedena, stlačte dolů píst, který tlačí kávu dolů a do šálku a kávu vzadu. AeroPress je skvělý z několika důvodů:Možnosti flexibility pro experimentování s hrubostí namletí kávy, poměry a teplotouPro použití s jemnou mletou kávou, což znamená rychlou extrakciSchopné udělat kondenzované nápoje ve stylu espressaPrakticky nezničitelný a neuvěřitelně kompaktní Dále by vás mohlo zajímat:Základní espresso receptJak správně našlehat mlékoPříslušenství k pákovému kávovaruKde se pěstuje káva?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak si vybrat mlýnek na kávu

    Vůně čerstvě mleté ​​kávy.Neexistuje nic, jako by to tam bylo?Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy si myslí, že vůně je nádherná.Nikdo nemůže popřít, že aromatické látky hrají významnou roli v chuťovém zážitku. Jediným nejlepším způsobem, jak maximalizovat výraznou chuť vaší kávy, je řádně ji rozdrvit těsně před vařením.Zjistit, jak si vybrat mlýnek na kávu, může být výzvou.Jako většina nástrojů ve vaší kuchyni, ne všechny brusky jsou vytvořeny rovnocenné.Investice do mlýnku není žádným lákadlem, když uvážíte, o kolik více chuti a vyváženosti vám přinese zážitek z pití kávy.1 - Rovnoměrnost velikosti mletí:Cílem je rozdrtit vaše zrna na částice podobné velikosti, aby k extrakci došlo rovnoměrně.Vařící těstoviny jsou dobrou analogií; Pokud byste chtěli vařit andělské vlasové nudle a penne, nevyhodili byste je dohromady. Tyto 2 různé velikosti těstovin by vyžadovaly různou dobu vaření vody.Totéž platí o velikosti částic mleté ​​kávy.Nikdo nechce al dente a pálené nudle ve stejné míse, ani nechceme slabou nebo blátivou kávu.Rovnoměrná extrakce vede k plné, vyvážené a bohaté kávě.2 - Nastavitelnost hrubosti mletí:Různé způsoby vaření piva vyžadují různé velikosti mletí.Správný mlýnek usnadňuje nastavení velikosti mletí pro různé způsoby vaření nebo velikosti šarží. Tento článek  vysvětluje souvislosti mezi velikostí grindu a metodou vaření.3 - Mletí za studena:Ideální mlýnek mele kávu, aniž by vytvářel příliš velké tření nebo teplo.Nadměrné teplo během skladování nebo při mletí může zhoršit chuť a vůni kávy, než jste si ji mohli užít. Mlýnek s čepelíMele kávová zrna s vířícími čepelemi z nerezové oceli při velmi vysokých otáčkách (20 000–30 000 otáček za minutu)KLADY:Velmi cenově dostupné za méně než 40 dolarůZabírá velmi málo místa na pultuNEVÝHODY:Vysoké otáčky zahřívají kávu během mletíKotleta a kostky zrna způsobující nekonzistentní velikost částicNeexistuje žádný mechanismus pro úpravu velikosti mletíOmezená vstupní / výstupní kapacitaElektrický mlýnekMele kávu mezi párem vroubkovaných otřepů při nízkých otáčkách (400 až 1700 otáček za minutu).KLADYVynikající rovnoměrnost velikosti mletíNastavitelné velikosti mletí pro různé způsoby vařeníRychlé a chladné broušeníNEVÝHODYNákladyHlučnýRelativně velká stopa v kuchyniRuční mlýnekKLADYBroušení stejné kvality jako u mnoha elektrických brusek na otřepySnadné použitíKlidCenově dostupná cena u modelů se základní úrovní kolem 30 - 50 $Skvělé pro kempování nebo cestování, protože je přenosný a nevyžaduje elektřinuMalá kuchyňská stopaNEVÝHODYJednoduché funkce, které nejsou určeny pro složité použitíMalá kapacita, nejvhodnější pro 1 nebo 2 šálky kávy najednouK broušení vyžaduje více času a úsilí (tuk na lokty)U některých modelů může být nastavení broušení výzvou  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak na dokonalou přelévanou kávu

    Chceme vám dát několik tipů z našich zkušeností v tom, jak učinit tuto perfektní a úžasnou Pour Over Coffee v pohodlí vašeho domu. Pour Over je skvělý způsob, jak vyrobit čistou degustační kávu, která vám pomůže začít den správně nebo vás bude odpoledne chodit dál. Nezapomeňte na několik faktorů:Vyčistěte zařízení a voduVelikost mletíPoměrLitíPojďme se hlouběji podívat na tato 4 témata:Čisté vybavení Před použitím sady V60 Pour over Starter Kit (najdete ji v našem internetovém obchodě) nezapomeňte vložit filtr  a opláchnout ho čistou horkou vodou z konvice. To pomůže odstranit chuť papíru a plastu z vašeho šálku kávy. Oteplování celého vašeho zařízení Pour Over napomáhá udržovat stálou teplotu vaření. Velikost mletí Pokud je to možné, mlijte kávu těsně před vařením. To vám pomůže shromáždit všechny čerstvé příchutě a vůně do vašeho šálku. Použijte  střední broušení.Kávová zrna pro vás můžeme v rámci našich služeb brousit také, pokud nemáte doma mlýnek. PoměrRATIO  bychom rádi použili pro naše Pour Overs je 1 g mleté kávy na 15 g čisté teplé vody. Příkladem může být  15 g mleté ​​kávy až 225 g čisté horké vody.  Pokud nemáte měřítko; kávový server přijde s linkami na boku, což vám pomůže zjistit, kde je zhruba 225 ml, a odlévací startovací sada přijde s plastovou lžičkou, která vám poskytne zhruba 15 g kávy na odměrku. Lití Zahřejte konvici a před nalitím vyčkejte asi 1 minutu. Nechcete pálit kávu. Do kávy nalijte zhruba dvakrát větší množství čisté horké vody a nechte ji kvetnout po dobu 30 sekund. To pomůže saturovat všechny mleté ​​kávy pro rovnoměrnější extrakci. Po 30 sekundovém květu; začněte pomalu nalévat na mletou kávu celkem 2 minuty a 30 sekund.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin