Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • French press

    French press je válcovou nádobou s pístem. Mletá láva je vložena do kávovaru a po určitou dobu ponořena do vody, pak stačí zmáčkout píst, aby jste přitlačili kávu dolů na dno nádoby.Káva se vylije na horní hrdlo. French press poskytuje domácí baristický zážitek s kompletní kontrolou nad šálkem. Přidejte tolik mleté kávy, kolik chcetePřidejte tolik vody (na jakoukoliv teplotu), jak chcetePonořte pro provedení extrakce na jakou dobu chcete Díky filtrovacímu pístu pracuje French press  nejlépe s hrubě mletou kávou, která neproklouzne. To však vyžaduje delší dobu extrakce. Jsou zde také další výhody mobility; jsou malé a nevyžadují kamna (máte-li jiný způsob, jak dostat horkou vodu) nebo elektrickou zásuvku. Dále by Vás mohlo zajímat:Jak vybrat mlýnek na kávuKde se nejčastěji káva pěstuje

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Dripper

     Už jsme si představili překapávací kávovar, french press, ale slyšeli jste o dripperu?Tady nejsou žádná tajemství: drippery používají namísto filtrů s plochým dnem kuželové filtry. Mohou být buď elektrické, tak automatické stroje, jako jsou výše uvedené nebo přenosné jednotky na přelití. Proč ten kuželový tvar?Poskytuje několik výhod, které filtry s plochým dnem nemají:Veškerá voda se míjí směrem ke dnu dripperu a kompletně přes mletou kávu (silnější šálek)Pokud se používají papírové filtry, zanikají problémy se stranami (nehoda vysypání obsahu filtru do šálku)Dripper můžete zakoupit zde: Dripper

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress

    Je to stejný princip jako u Frenchpressu s některými rozdíly, AeroPress je kávovar mého výběru. Je malý, lehký, odolný a dává mi úplnou kontrolu nad kávou v rekordním čase.Vzpomínáte na french press, který napjal kávu dolů, abyste mohli vylít kávu skrz hrdlo?AeroPress je obrácená verze.Princip je stejný – smíchejte kávu a vodu v jakémkoliv poměru, a jak dlouho chcete – ale když je extrakce provedena, stlačte dolů píst, který tlačí kávu dolů a do šálku a kávu vzadu. AeroPress je skvělý z několika důvodů:Možnosti flexibility pro experimentování s hrubostí namletí kávy, poměry a teplotouPro použití s jemnou mletou kávou, což znamená rychlou extrakciSchopné udělat kondenzované nápoje ve stylu espressaPrakticky nezničitelný a neuvěřitelně kompaktní Dále by vás mohlo zajímat:Základní espresso receptJak správně našlehat mlékoPříslušenství k pákovému kávovaruKde se pěstuje káva?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Návod na přípravu kávy Chemex

    Nejen, že je Chemex na první pohled snadný, ale také produkuje lahodný šálek. Tato kultovní metoda vaření byla navržena v roce 1941 a objevila se ve sbírce návrhů MOMA, mnoha stolních počítačích po celém světě a v sitcomu Friends. Chemex odlišuje jeho jemnou, čajovou chuť.Co budete potřebovat:Chemex + filtr24g mleté ​​kávyvodu o teplotě 200 stupňu (hned po varu)váhaHrnek o objemu 350ml nebo větší (nebo karafa na vaření) Filtry Chemex jsou složeny do čtyř vrstev, aby se začalo vařit, aby se filtr otevřel tak, aby tři vrstvy směřovaly k výtoku a jedna vrstva směřovala dozadu. To by mělo vytvořit kuželovitý tvar, který sedí v jedné rovině se stěnami.Jakmile je filtr správně otevřen a umístěn do Chemexu, nalijte na něj horkou vodu; to vypláchne chuť papíru a také předehřeje nádobu. Po vylití vody zlikvidujte pozemky do filtru a postavte Chemex na stupnici. Vynulujte to a jste připraveni se nalévat!Začněte tím, že použijete jen tolik vody k nasycení kávy, asi 50 gramů, pokud používáte výše uvedená měření, a nechte ji nastavit asi 30-45 sekund. Tomu se říká květ. Kvetení umožňuje důvodům uvolňovat CO2, odkud pochází většina příchutí nalezených v kávě. Je to také dobrý indikátor čerstvosti. Čím déle sedí zrna, tím více CO2 se uvolňuje přirozeně, takže zastaralé zrna neuvolní mnoho plynu. Čím větší je květ, tím svěží a chutnější bude váš šálek.Poté, co vaše káva kvést, začněte nalévat. Pro Chemex, který chcete nalít kruhovým pohybem po podloží, dokud se kašovitá hmota nezvýšila asi v polovině kužele. Než přidáte další vodu, nechte ji téměř úplně odtéct. Kdykoli jste připraveni přidat další vodu, začněte nalévat do středu a spirály ven, dávejte pozor, abyste nelili přímo na papír. Trik spočívá v tom, že vylejete svůj čas, abyste skončili kolem dvou a půlminutové značky a výsledkem je celková doba vaření 3 minuty. Vyjměte filtr, dejte své kávě dobré víření a jste připraveni sloužit!Potom navážte 24 gramů kávy. Protože použitý filtr je o něco tlustší než jiné metody nalévání, bude drcení kávy více na straně hrubě mleté ​​mořské soli.

    23.říjen 2019 - Napsal: Lukas Tobolak

  • Návod na přípravu kávy - V60

    Hario v60 je pro člověka, který chce úplnou kontrolu nad extrakcí své kávy. Použitý filtr je tenčí než většina ostatních, umožňuje více rozpustných látek a olejů z kávy, čímž se vytvoří sametový šálek s punčem. V60 to přináší jasné ovocné tóny, takže keňský, Kostarický a etiopský původ se s touto metodou dobře hodí.Co budete potřebovat:v60 + filtr24g mleté ​​kávy200 stupňů vody (hned od varu)váhaHrnek 350 ml (nebo vařící karafa)Nejprve budete chtít složit okraj švu filtru. To vytváří tvar kužele a umožňuje tak sedět naplocho proti stěnám modelu V60. Vložte filtr do pivovaru a položte jej na hrnek.Filtr důkladně propláchněte horkou vodou, abyste odstranili jakoukoli chuť papíru a předehřeli váš šálek. Nezapomeňte vypustit přebytečnou vodu!Potom navážte 24 gramů kávy. Díky tenkému filtru je drcení pro tuto metodu o něco jemnější než většina nalévačů. Pokud je to velikost košerové soli, jdete správným směrem. Vyhoďte mletí do filtru.Umístěte hrnek s v60 na stupnici a vynulujte jej. Na kávu nalijte 200 stupňů vody, jen tak, aby byla nasycena.Kvet je důležitý, protože se jedná o počáteční uvolňování plynů, pokud vaše káva vzhůru, budete vědět, že je čerstvá. Nechte kávu rozkvétat asi 30 sekund.Pro techniku ​​lití budete chtít pohybovat malou spirálou po celé posteli kávy. Jakmile dokončíte spirálovou pauzu na 10-15 sekund, pak pokračujte další spirálou. To budete chtít udělat, dokud nedosáhnete 384 g vody. Klíčem je časování vašeho odlévání tak, abyste skončili 3 minutovou značkou. Jakmile zasáhnete ten čas, měli byste mít kolem 350ml čisté lahodnosti. Vyjměte filtr a v60 z hrnečku a jste připraveni si užít veškerou svou tvrdou práci.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - návod na přípravu (aktualizováno)

    Počátky frenchpressu jsou trochu obtížně vysledovatelné, ale zdá se, že vznikly v Itálii, nebo to mohla být Francie. Nejsme si jistí. Návrh ve své nejjednodušší formě začal jako tenká nebo kovová obrazovka připevněná k tyči a vrhla se do hrnce s vroucí vodou a hrubě mletou kávou. V roce 1929 patentoval návrh milánský designér jménem Attilio Calimani a my ho musíme poděkovat za moderní frenchpress.Frenchpress nebo káva s pístem, jak je známo v některých zemích, je skvělá metoda, protože je to velmi snadné a také neuvěřitelně odpouštějící. Je to zdaleka nejjednodušší způsob vaření piva a právě tato jednoduchost je tak skvělá. CO POTŘEBUJETE:24g hrubá mletá káva384 g vody při 200 ° -205 ° F (12 fluid oz)French PressStupniceBrew Paddle (nebo míchací tyčinka)KROK 1: OPLACHOVÁNÍNalijte horkou vodu do frenchpressu, aby se vypláchla veškerá zbytková káva a nádoba se zahřála.KROK 2: NAVÁŽENÍ A MLETÍOdměřte 24 g kávy a rozdrťte na hrubé nastavení. Mletí by se mělo podobat hrubé mořské soli. Nyní přidejte všechny brusky do tisku a vynulujte měřítko.KROK 3: LUHOVÁNÍZačněte nasycením kávy (asi 75 g kávy) a nechte ji na 30 sekund vykvétat. Měli byste vidět bubliny vycházející z tohoto mletí, to když káva začne uvolňovat plyny a všechny ty chutné chuti. Po 30 sekundách začněte kruhovým pohybem nalít vodu na kávu, dokud nedosáhnete 384 g vody.KROK 4: ZAMÍCHEJTE A ČEKEJTEDopřejte vaší kávě několik dobrých rozruchů s vařeným pádlem a poté víko na horní straně frenchpressu s pístem spočívajícím těsně nad tekutinou. Poté nastavte časovač na 3:30 a počkejte.KROK 5: USAZENÍPoté, co váš časovač zhasne (celkem 4 minuty jsou čas), pomalu klesejte. Nechte mleté ​​usadit se na dně kávy dalších 15 sekund.KROK 6: NALEJTE A VYHUTNEJTENalijte do zahřátého hrnku a podávejte, ale nezapijte poslední doušek, protože to bude mít nějaký kávový sediment!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak na přípravu latte

    Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a mléko.Krmení tohoto návyku může být drahé, když kupujete nápoj nebo dva denně. V závislosti na vaší frekvenci vám investice do stroje na přípravu espressa může ušetřit nějaké peníze. Po nalezení dokonalého espressa musíte zvládnout kroky k vytvoření latte doma, rádi vám pomůžeme.Víte, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino?Tipy, jak začít:Pokud nechcete mít stroj vždy spuštěný, zapněte jej a nechte jej asi 20 minut zahřát. Zatímco se zahřívá, můžete připravit další kroky.Začněte studeným mlékem nebo mléčnou alternativou. Nalijte mléko do parního džbánu. Budete potřebovat asi 90-120 ml méně, než jaký bude váš celý nápoj. Takže pokud pijete 250ml latte. Nalijete 120ml  studeného mléka nebo mléčné alternativy.Před napařováním propláchněte parní hůlku. Tím se hůlka zahřeje a zbaví se přebytečné vody.Jakmile je stroj zahřátý, můžete začít. Pokud vytváříte horkou latte, chcete parní mléko před vytažením výstřelu espressa.Napařte mlékoZvládnutí techniky mléka vyžaduje čas; nicméně; Zjistili jsme, že s praxí může většina lidí vytvořit dobré mléko během několika dní a skvělé mléko během několika týdnů. Pěna je klíčem k latte kvality kavárny. Mikropěna se vytváří, když jsou bubliny v mléce tak malé, že je nevidíte. Zaměřte se na dušené mléko, které má jednotnou strukturu a lesklý lesk. Chcete se vyhnout velkým bublinám, pokud je to možné.Postupujte podle těchto kroků pro dokonalé mléko latte.1.Udržujte džbán rovně.2.Část parní hůlky částečně ponořte do poloviny mezi středem a stranou džbánu pod úhlem 45 stupňů.3.Začněte pomalým zaváděním vzduchu do mléka, abyste vytvořili vír a zvuk „psst, psst, psst“, dokud džbán a mléko nedosáhnou pokojové teploty. Zde získáte většinu bublin.4.Když mléko dosáhne pokojové teploty, ponořte hrot úplně a udržujte cyklón v džbánu. Tady si vytvoříte svou pěnu. (Zapomenutí tohoto kroku způsobí velké a agresivní bubliny)5.Vaše mléko je připraveno, když je džbán na dotek horký. Nechcete své mléko zahřívat teplejší než 160 stupňů, nebo riskujete opaření mléka, které mění chuť a texturu.6.Hůlku ihned otřete a očistěte.7.Jemně kroužte mlékem a dejte džbánu pár kohoutků proti přepážce, abyste odstranili všechny velké bubliny.Nyní je čas zatáhnout.Po přípravě mléka vždy chcete vytáhnout výstřel, protože nechcete, aby se záběry otočily. Espresso GrindEspresso používá velmi jemně mletou kávu. Podívejte se na náš blog o espresso grind, abyste jej vylepšili.Až budete mít více zkušeností s přípravou espresso nápojů, můžete experimentovat s mletím kávy a získat tak přesnou chuť. Ale prozatím si klademe za cíl naplnit portafilter 14 - 18 gramy espresso-mleté ​​kávy pro „dvojitý výstřel“.Nezapomeňte brousit espresso fazole v mlýnku na otřepy pro větší čerstvost a výsledkem je důslednější mletí.Utěsněte espresso 1.Vyrovnejte důvody. Vložte odměřenou kávu do portafilteru.2.Na portafilter a mletou kávu aplikujte přibližně 7-14kg rovnoměrného tlaku.3.Vložte portafilter a vytáhněte .4.Zkontrolujte svůj časovač. Ideální doba vaření vašeho espressa je mezi 20 - 30 sekundami.Dodržování těchto pokynů vám pomůže zajistit, aby byl váš výstřel správně vytažen, ale nezapomeňte si hrát se svým broušením a zdokonalit tak své výstřely z espressa.Míchání vašeho nápojeTeď, když máte mléko dušené a váš výstřel vytáhl čas, aby se vaše latte.Krouživým pohybem mléka znovu zapojte pěnu do mlékaNalijte své espresso výstřely do šálku.Pomalu nalijte vaše dušené mléko přes espresso ve vašem šálku, aby se začlenilo do latte

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak udržet kávu čerstou

    Káva je hlavně o zrnu!Jakmile najdete své oblíbené kávové boby, dalším krokem je naučit se je uchovávat.Pokud jste kupovali masově vyráběnou, předem mletou kávu v obchodě s potravinami, vám chybí. Změna kávy na čerstvě pražené celé zrna změní váš život.Jakmile je káva pražená, začíná ztrácet svěžest.U espressa vrcholí celé zrna 3 dny po upražení a jejich čerstvost zůstává 14 dní. Celá zrna pro odkapávací kávu lze bez obav použít až měsíc.Mletá káva si udržuje svou optimální čerstvost až po dobu jednoho týdne. Všechno kolem toho a vy budete rychle pít zatuchlou a hořkou kávu. Proto je potřeba kávu pořádně skladovat.To je jeden z důvodů, proč nákup masově vyráběné mleté ​​kávy nepřináší stejnou čerstvou a lahodnou chuť, jako získání šálku Java ve vaší oblíbené místní kavárně.Při ukládání kávy existuje několik univerzálních pravd.Jedním z nejčastějších způsobů, jak uchovávat kávu, je v mrazničce. Ale je to ten správný způsob, jak uložit vaše drahé zrna?Opakované zmrazování a rozmrazování kávy může vést ke kondenzaci na zrna. To pro vás znamená, že skončí s šálkem Joe, který chutná jako karton místo sametové dobroty, kterou očekáváte.Fuj!Při nákupu kávy mějte na paměti, kolik kávy si myslíte, že budete pít za 1-2 týdny. Pokud se ocitnete s větším množstvím, než kolik můžete pít za 7-14 dní, rozdělte kávu na porce po 1 týdnu a uzavřete je ve vzduchotěsných nádobách.I když to je v pořádku používat mrazák, kdy nebudete pravidelně vytažení kávu, nemusíte muset zmrazit kávu, aby to čerstvé.Nejlepší způsob, jak udržet své zrna čerstvé, je jednoduše je udržovat ve vzduchotěsném obalu.Vzduchotěsný obal zabrání zrnům shromažďovat vlhkost nebo přijímat vnější příchutě. Nikdo nechce mít šálek kávy, která chutná jako losos včerejší noci, bez ohledu na to, jak chutná večeře.Kvalitní balení kávy je na vzestupu. Mnoho společností má na mysli čerstvost vašich zrn, takže používají tašky, které přicházejí s těsněním na zip. Pokud pražírna, ze které kupujete kávu, nepoužívá tyto typy sáčků, nebojte se.K dispozici je spousta kontejnerů, které můžete použít, například kontejnery z Airscape, které mají technologii vakuového těsnění, která udržuje vaše položky čerstvé. Většina z těchto kontejnerů prodává za 400-1000 kč.Tyto vakuově utěsněné nádoby obvykle obsahují 1 až 2 kg kávy a udržují čerstvé zrna tím, že umožňují úniku oxidu uhličitého a zároveň udržují kyslík mimo.Pokud jste v rozpočtu, Mason sklenice jsou dobrým způsobem, jak uložit vaše čerstvé kávová zrna v tomto optimálním časovém rámciMáte kávu a máte úložný kontejner, nyní je čas přijít na to, kam ji chcete udržet.Nechceš jít hledat kávu napůl vzhůru, strčit prsty na nohou a hodit hrnky v 5 ráno. Vyberte si místo poblíž kávovaru - chladné a suché místo, mimo světlo, jako je skříň nebo spíž.Nákup pouze toho, co potřebujete a správné skladování kávy, zaručí chutnou kávu každý den!Pití chutné kávy doma by nemělo být hazard. Dodržováním těchto tipů se vyhnete odhadům z vašeho šálku a pomůže zajistit, aby poslední šálek kávy, kterou pijete z balíčku, bylo stejně dobré jako první.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - Cold brew návod

    Studená voda je vynikající!Jakmile usrknete tento odvážný a přitom velmi jemný nápoj, pravděpodobně budete chtít, abyste si ho sami vyrobili.Vaření kávy tímto způsobem vytváří nápoj, který je hladký a má nižší úroveň kyselosti než tradičně vařená káva nebo espresso, ale stále si zachovává výraznou chuť. Ačkoli chutná horká s dušeným mlékem, studená vařená toddy se nejčastěji používá jako ledová káva.Naštěstí pro každého, kdo vlastní frenchpress, je možné vařit za studena snadno doma.Pamatujte, že stejně jako u všech druhů vaření kávy, pokus a omyl a vaše chuťové pohárky jsou tím nejlepším způsobem, jak vylepšit svůj nápoj.Pokyny pro vaření frenchpressu 1. Namelte svou oblíbenou čerstvou, celozrnnou kávu na hrubou mletí. Zaměřte se na velikost částic o něco hrubší, než je typická bruska typu French Press.2.Přidejte mletou kávu do svého tisku. Množství se bude lišit v závislosti na vaší chuti a velikosti tisku, ale dobrým místem pro start je 36 g (1,3 oz) kávy na 8fl oz šálku studené vody. Experimentujte a získejte perfektní poměr.3.Přidejte studenou filtrovanou vodu do vašeho lisu a promíchejte. Nezapomeňte nepoužívat destilovanou vodu.4. Počkejte asi 10 minut a ještě jednou promíchejte, abyste rozbili shluklou kávu nebo „puk“, který se mohl vytvořit nahoře.5. Zakryjte váš lis buď pístem nebo saranovým zábalem.6. Nechte kávu strmě nejméně 12 hodin. Kávu jsem často nastavoval v noci, aby byla ráno připravená. Kávu můžete nechat na přepážce nebo ji umístit do lednice.7. Po nejméně 12 hodinách stiskněte píst dolů stejně jako u běžného French Press.A je to! Máte Cold Brew!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Hrubost mletí kávy pro Frenchpress

    Proč je hrubost mletí důležitá?Každá metoda vaření má sladké místo, kde získáte sladké chuťové tóny, aniž byste zasáhli extrahované a hořké tóny.Frenchpressy jsou jednou z nejpopulárnějších metod vaření, protože se snadno používají, a pokud se to udělá správně, může produkovat skvělý šálek kávy.Rozdíl mezi jedním z nejlepších šálků, jaké jste kdy měli, a hořkou, nepohnutou nepořádkem může být hrubost mleté ​​kávy, kterou používáte.Věda za extrakcí kávy a mletí:Když je káva vystavena vodě, rozpadá se a uvolňuje úžasnou chuť, která vás každé ráno přivádí zpět.Pokud káva tráví příliš mnoho času ve vodě, nebo jsou podklady příliš jemné, výsledná káva bude přeextrahovanou sládkou, která může být hořká. Pokud pozemek nestráví dostatek času ve vodě nebo jsou příliš hrubé, skončí se slabou vodou zalitou kávou.Čím jemnější je mletí zrnkové kávy, tím méně času potřebuje voda. Naopak, čím hrubší je mletí kávy, tím více času bude potřeba vařit vaše káva. Nalezení rovnováhy mezi příliš extrahovanou horkou kávou a slabou vodou zalitou kávou vám pomůže získat ten sladký šálek Joe.Jak tedy získáte tu bezchybnou rovnováhu?1. Začněte s hrubou mletou kávou (mořská sůl,písek)2. Vařit a přezkoumat. Byla káva příliš hořká? Pak vzorek trochu hrubší. Byla káva plochá nebo vodnatá? Drtit trochu jemněji.3. Opakujte, dokud nenajdete nastavení mlýnku, které vám nejlépe vyhovuje. va by měla mít sladkou, hustou chuť. Pokud je to místo toho hořké nebo zalévané, víte, že musíte upravit svůj mlýne.Hořký hrnek znamená, že vaše mletí je příliš jemné a musíte hrubost zvětšit, a poháněcí pohár znamená, že je musíte zmenšit.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Nejlepší úroveň pražení

    Výběr nejlepší pražené kávy může být ohromující. Existuje spousta kávových společností. Která zrna je nejlepší káva? Existuje nejlepší káva? A kde vůbec začnete?Kávová zrna přirozeně vytvoří řadu příchutí. Tyto příchutě závisí na tom, odkud pocházejí, jak jsou zpracovávány, pečeny a vařeny.A to je v pořádku.Existuje velké množství káv a všechny mají jedinečnou chuť. Jak tedy zúžíte výběr?Nejprve vyhledejte pražiče, kterému můžete věřit a upřednostňujte nákup fazolí nejvyšší kvality.Nejlepší káva na světě bude vyrábět kávu s nízkou chutí, pokud budou použité zelené fazolky nízké kvality. Existují tři základní kategorizace pražení; Světlé, střední a tmavéObecně lze říci, že každá ze tří pečeně má odlišné vlastnosti. Jakmile se dozvíte, co od každého pečeného profilu můžete očekávat, můžete interpretovat poznámky k ochutnávce poskytnuté vaší pražírnou a najít svou dokonal Světle pražená kávaSvětle pečnáá jsou kávová zrna, která strávila v pražírně nejméně času. Fazole mají tendenci být světle hnědé barvy a zachovávají si většinu charakteristických chuťových vlastností kávy.Mnoho speciálních konzumentů kávy si užívá snadno rozlišitelných jedinečných chutí lehké pečeně. Dávají přednost tomu, aby mohli vybrat každou z jasnějších poznámek.Světlé pečeně však nejsou celkově nejoblíbenější volbou. Vysoká kyselost může být pro některé lidi nechutná.Středně pražená kávaStřední pečeně bude mít často tmavě hnědou barvu, na těchto fazolí mohou být viditelné oleje, ale pouze v malých korálcích. Středně pražená káva je nejvyváženější kávou ze tří.Dobré středně pečená káva uchová některé z jedinečných chuťových vlastností fazolí a přidá sladkost z karamelizačního procesu.Harmonie chutí dává těmto kávám univerzální přitažlivost, díky níž jsou středně pečené nejoblíbenější volbou mezi specializovanými pijáky kávy.Tmavě pražená kávaTmavě pražené fazole vypadají mastně a velmi tmavě hnědé (někdy téměř černé). Tradiční, kvalitní, tmavě pražená káva má tendenci nabízet příchutě čokolády a kouřového karamelu.Tmavě pražená káva má odvážnou texturu a bohatou chuť, jasná kyselost přítomná v lehké pečeně je nahrazena těžkou karamelizovanou sladkostí.Typicky země původu a použité zpracování budou mít obrovský dopad na chuť kávy, to je méně důležité u tmavě pražených káv.U tmavé pečeně může být obtížné zjistit vlastnosti původu kávy, téměř výhradně ochutnáte bohaté tmavé tóny z procesu pražení. Více o přežení se dočtete zde.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress obráceně ? - návod na přípravu

    Otočte AeroPress vzhůru nohama!To je správně! Je to opravdu tak jednoduché. Tato invertovaná metoda AeroPress umožňuje, aby se proces úplně zatočil, než se stlačí.Zde je návod, jak se nám to líbí!1. Nejprve připojte k AeroPress čerstvý filtr a uzávěr zátky a opláchněte aeropress a filtr horkou vodou.2. Poté opatrně sejměte víčko - propláchnutý filtr by měl zůstat na víčku. Odložte je prozatím.3. Sklopte sládek a vložte píst, dokud nedosáhne „4“ poblíž horní části komory. DŮLEŽITÉ: Ujistěte se, že píst je rovný; křivý píst může snadno skončit rozlitím směsi při vaření.4. Do varné komory přidejte trochu vody. Zaměřte se na ne více než 2 lžíce, následujte 14-17 g (1 - AeroPress kopeček) mleté ​​kávy.5. Pokračujte v přidávání vody, dokud hladina nedosáhne značky „2“ na válci komory. To bude jen o dotek více vody, než když vaříte normálně.6. Míchejte. Pokud se květ zvedne až na vrchol válce, což znesnadní nasazení uzávěru bez rozlití, znovu promíchejte, aby se květ rozplynul a nezapomeňte příště přidat méně vody.7. Filtr a víčko opět pevně nasaďte.8. Překlopte AeroPress ve svislé poloze a zatlačte vařič do hrnku.9. Nakonec zřeďte podle svého výběru mléko nebo vodu, horké nebo studené, a užijte si to!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak si vybrat mlýnek na kávu

    Vůně čerstvě mleté ​​kávy.Neexistuje nic, jako by to tam bylo?Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy si myslí, že vůně je nádherná.Nikdo nemůže popřít, že aromatické látky hrají významnou roli v chuťovém zážitku. Jediným nejlepším způsobem, jak maximalizovat výraznou chuť vaší kávy, je řádně ji rozdrvit těsně před vařením.Zjistit, jak si vybrat mlýnek na kávu, může být výzvou.Jako většina nástrojů ve vaší kuchyni, ne všechny brusky jsou vytvořeny rovnocenné.Investice do mlýnku není žádným lákadlem, když uvážíte, o kolik více chuti a vyváženosti vám přinese zážitek z pití kávy.1 - Rovnoměrnost velikosti mletí:Cílem je rozdrtit vaše zrna na částice podobné velikosti, aby k extrakci došlo rovnoměrně.Vařící těstoviny jsou dobrou analogií; Pokud byste chtěli vařit andělské vlasové nudle a penne, nevyhodili byste je dohromady. Tyto 2 různé velikosti těstovin by vyžadovaly různou dobu vaření vody.Totéž platí o velikosti částic mleté ​​kávy.Nikdo nechce al dente a pálené nudle ve stejné míse, ani nechceme slabou nebo blátivou kávu.Rovnoměrná extrakce vede k plné, vyvážené a bohaté kávě.2 - Nastavitelnost hrubosti mletí:Různé způsoby vaření piva vyžadují různé velikosti mletí.Správný mlýnek usnadňuje nastavení velikosti mletí pro různé způsoby vaření nebo velikosti šarží. Tento článek  vysvětluje souvislosti mezi velikostí grindu a metodou vaření.3 - Mletí za studena:Ideální mlýnek mele kávu, aniž by vytvářel příliš velké tření nebo teplo.Nadměrné teplo během skladování nebo při mletí může zhoršit chuť a vůni kávy, než jste si ji mohli užít. Mlýnek s čepelíMele kávová zrna s vířícími čepelemi z nerezové oceli při velmi vysokých otáčkách (20 000–30 000 otáček za minutu)KLADY:Velmi cenově dostupné za méně než 40 dolarůZabírá velmi málo místa na pultuNEVÝHODY:Vysoké otáčky zahřívají kávu během mletíKotleta a kostky zrna způsobující nekonzistentní velikost částicNeexistuje žádný mechanismus pro úpravu velikosti mletíOmezená vstupní / výstupní kapacitaElektrický mlýnekMele kávu mezi párem vroubkovaných otřepů při nízkých otáčkách (400 až 1700 otáček za minutu).KLADYVynikající rovnoměrnost velikosti mletíNastavitelné velikosti mletí pro různé způsoby vařeníRychlé a chladné broušeníNEVÝHODYNákladyHlučnýRelativně velká stopa v kuchyniRuční mlýnekKLADYBroušení stejné kvality jako u mnoha elektrických brusek na otřepySnadné použitíKlidCenově dostupná cena u modelů se základní úrovní kolem 30 - 50 $Skvělé pro kempování nebo cestování, protože je přenosný a nevyžaduje elektřinuMalá kuchyňská stopaNEVÝHODYJednoduché funkce, které nejsou určeny pro složité použitíMalá kapacita, nejvhodnější pro 1 nebo 2 šálky kávy najednouK broušení vyžaduje více času a úsilí (tuk na lokty)U některých modelů může být nastavení broušení výzvou  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Instantní káva vs. mletá káva

    S hektickým a rušným jízdním řádem, plánovanými nebo neočekávanými cestami a dalšími obavami, které naléhají na náš čas a pozornost, se někteří lidé obracejí k okamžité kávě, aby si rychle zafixovali kofein.Užijte si čerstvý šálek kávy může být jedním z vašich oblíbených okamžiků za den. Ale se všemi věcmi, které tlačí na vaši pozornost a čas, může být náročné připravit si čerstvě uvařený šálek doma a zastavení v kavárně několikrát denně může být nákladné.Jak se však instantní káva liší od čerstvě mleté a kávy?Silné stránkySkvělé pro cestováníSuper jednoduchéNení vyžadován sládekRychlá příprava s minimálním vyčištěnímSingle-porceSlabé stránky Zastaraná chuťChuť aromaChemikálie používané při výroběPřidány příchutěOkamžitá káva se toutuje jako  skutečná  káva, ale je to tak?Pozadí:První verze instantní kávy byla vytvořena během občanské války Spojených států. Tato verze byla koncentrát káva / cukr / mléko, který se mísil s horkou vodou. Nápoj byl nesmírně nepopulární a jeho konzumace netrvala dlouho.V příštích několika desetiletích se po celém světě objevily „lepší“ verze instantní kávy. Ve třicátých letech 20. století po pokroku ve své produkci získala instantní káva popularitu jako výhodná alternativa k čerstvé kávě.Ačkoli káva je často nazývána fazolí kvůli svému vzhledu, je to vlastně semeno ovoce, známé jako kávová třešeň.Třešně se sbírají, semeno se oddělí od ovoce a potom se semeno suší. Po usušení se nazývá zelené kávové boby. Zelené kávové boby jsou posílány do pražíren kávy po celém světě a praženy. Tato pražená zrna jsou kávová zrna, která si můžete koupit v obchodě s potravinami nebo v oblíbené kavárně.Mletá káva jsou jen pražené fazole, které byly rozdrceny na menší velikost při přípravě na vaření. Po mletí lze kávová zrna uvařit do šálku kávy a označit tak konec cesty za nejtradičnější kávu.Ale pro instantní kávu právě začala cesta.Instantní kávu lze připravit dvěma způsoby a oba začínají  skutečnou  kávou.Jeden používá vysoké teploty a druhý používá nízké teploty.Vysoká teplota:Sušení rozprašovánímPři použití metody sušení rozprašováním k vytvoření instantních kávových krystalů se koncentrovaná tekutá káva rozprašuje jako jemná mlha do bobtnající a suché komory. Než káva udeří na podlahu, veškerá voda se vypařila a zanechala malé kávové granule.Nízká teplota:VymrazováníMetoda lyofilizace trvá několik dalších kroků. Prvním krokem je vařit kávu, až se z ní stane extrakt. Poté se extrakt ochladí pomocí chemikálií na -40 stupňů, kde spolu zamrzne. Dále se blok rozbije a vysuší. Výsledky ponechají kulaté krystalizované kávové granule. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Cappuccino vs. Latte

    Každý den lidé poprvé zažívají kávu a milují ji. Kávoví nadšenci touží vědět o všech věcech okolo kávy. Baristé si kladou spoustu otázek zvídavými patrony, kteří se snaží dozvědět více o kávě, kterou pijí. Jednou z nejčastějších otázek, které barista dostane, je,"Cappuccino vs Latte?"Jaké jsou rozdíly? Co si mám objednat?Rozhodování o tom, co objednat, není vždy snadné. Jak cappuccino, tak latte jsou vynikající a mezi zkušenými pijáky kávy mají obrovské následky.Jak se rozhodne nezkušený milovník kávy?I když vám nemůžeme říct, který z nich se vám bude líbit nejlépe, můžeme vám říct rozdíly, takže když je vyzkoušíte, víte, co můžete očekávat. Můžeme vám poskytnout dostatek informací, aby pro vás byla ta nejlepší volba .Nedovolte, aby vás nezkušenost nutila nechat si ujít svůj nový oblíbený nápoj.Cappuccino a latte:RozdílyCappuccino a latte jsou velmi podobné, což může být pro nezkušeného pijáka kávy matoucí. Oba jsou konstruovány pomocí espressa a mléka.Aby to ještě více nepomohlo, některé kavárny nezacházejí s těmito odlišnými nápoji příliš odlišně.Jaký je tedy rozdíl mezi cappuccinem a latte?Jednoduchá odpověď je mléko!Jak se mléko používá a kolik z toho je ve vašem nápoji, je v diskusi latte versus cappuccino odlišujícím faktorem.Abychom plně porozuměli rozdílům, pojďme podrobněji o cappuccinu a latte.cappuccinoCappuccino je nápoj na bázi espressa, který je rozdělen na třetiny. Myslete na jednu třetinu espressa, jednu třetinu napařeného mléka a jednu třetinu napěněné pěny. Protože je zlomen ve třetinách, tradiční cappuccino je pouze kolem 6 oz.cappuccino se obvykle podávají o něco chladnější než jiné nápoje z espressa při teplotě přibližně 130 - 140 stupňů. Podávají se při této teplotě, protože se jedná o „sladké místo“, kde se uvolňují cukry v mléce a dříve, než začnou hořet.latteLatte je espresso a šlehané mléko. Pokud se to dělá správně, měl by váš latte mít na horní straně světlou vrstvu pěny. Neexistuje žádná definovaná velikost latte, takže můžete mít tak velkou latte, jako máte nádobu, která ji drží.Ale čím větší dostanete, tím méně espressa budete chutnat, takže při výběru velikosti buďte opatrní.cappuccino VS latte:VýsledkyAčkoli existuje několik tvrdých a rychlých pravidel, pokud jde o cappuccino a latte, stále existuje mnoho vlastností vašeho nápoje, které můžete změnit, aby vyhovovaly vaší touze.Ztratíte trochu tekutiny z napařeného mléka, ale zůstane vám vzdušnější, lehčí, načechraný nápoj s texturou.Můžete přidat příchutě, cukr nebo skořicový prášek do jakéhokoli latte nebo cappuccina, aby se vaše kávová rutina změnila, když chcete něco jiného, ​​ale ne příliš odlišného od běžné objednávky v kavárně.Nyní, když víte, jaký je rozdíl mezi cappuccinem a latte, budete vědět, který nápoj si objednáte, až příště toužíte po pití z vaší oblíbené místní kavárny. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Rozdíl mezi kávovými zrny Robusta a Arabica

    Kávová zrna Robusta a Arabica jsou dvě nejběžnější odrůdy použitých zrn. Jsou však velmi odlišné. Jaký je mezi nimi rozdíl?Pěstování a nákladyKáva Robusta je mnohem snazší pěstovat než Arabica a jak název napovídá, je mnohem odolnější vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. zrna robusta se pěstují hlavně ve Vietnamu a Brazílie je jedním z hlavních producentů Arabiky. zrna robusta jsou obvykle mnohem levnější, protože se snadněji pěstují. Hladiny kofeinuZrna Robusta obsahují mnohem více kofeinu než Arabica. zrna robusta je kolem 2,2 - 2,7%  kofeinu a zrna Arabica je kolem 1,2 - 1,5% . Vyšší obsah kofeinu je jednou z věcí, díky nimž je kávovník robusta méně náchylný k škůdcům a chorobám. Hladina cukruZrna Arabica obsahují téměř dvojnásobné množství cukrů ve srovnání s Robustou. Výsledkem je úplně jiná chuť.AntioxidantyKávová zrna jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, jako je kofein, kyseliny chlorogenové, kyselina nikotinová, trigonellin, kavestol a kahweol, které mají významný potenciál jako antioxidanty. zrna Arabica mají asi o 15% více Trigoneliny, ale mají asi o 29% méně kyseliny Nicotrinic. Zrna Robusta bývají používány v italských tmavých pražících a instantních kávách, kde se zrna Arabica používají mnohem více v obchodech s kávou a na domácím pečení. ChuťRobusta v podstatě nechutná tak dobře jako Robusta. zrna Arabica jsou obvykle mnohem plodnější a sladší než zrna Robusta. Pro ty, kteří mají rádi silnou kávu, může být jejich preferovanou chutí zrna Robusta.   

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Proč pražit svou vlastní kávu?

    Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických změn vytváří jedinečný aromatický hnědý kávový zrnek.Proces pražení vytlačuje vodu ze zrn a přeměňuje některé cukry na plynný CO2. Pečení karamelizuje cukry v zrnu a přeměňuje je na vonné ochucené oleje. Pražená káva získává svou charakteristickou chuť z karamalizovaných cukrů a olejů v zrnu.Čerstvě pražená káva je na svém vrcholu 24 až 72 hodin po pečení a poté se část aroma oxiduje vzduchem a ztrácí tak chuť. I ve vzduchotěsném obalu se chuť pokaždé, když se otevře, sníží. Po týdnu se velké množství aroma snížilo, a proto je čerstvost klíčová.Pokud nežijete v blízkosti speciální pražírny, která praží alespoň jednou týdně, nedostanete nejčerstvější nejvíce aromatickou kávu. Káva nalezená v obchodech nebo supermarketech mohla být pražena před měsíci a v důsledku toho káva tolik chutí a vůní chybí. Přijďte se k nám podívat jak se praží káva.Kromě čerstvosti pečení vlastní kávy ušetříte tolik peněz a v podstatě je to poloviční cena pražené kávy. Proč se spokojit s nižším a méně uspokojujícím šálkem kávy.Začněte tím, že si vyberete své zelené zrna, které vypadají jako tvrdý sušený hrášek! Zelené zrna se velmi liší velikostí a čím větší je zrna, tím déle budou pečené. Ujistěte se, že používáte zrna, které byly zcela umyté, protože to výrazně sníží množství plev. Proces pražení je to, co z tohoto tvrdého, nepijitelného zeleného zrna stává velmi uspokojivý a pitelný šálek kávy. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Elektrický mlýnek vs. Ruční mlýnek - proč si sám namlít kávu ?

    Jedním slovem „chuť“. Čerstvě mletá káva chutná mnohem lépe než mletá káva. Vyzkoušejte vůni kávy, kterou jste právě den rozdrvili na zem. Rozdíl je ohromující! Mletí vlastní kávy vám také umožní změnit mletí tak, abyste získali maximum ze své preferované metody vaření. Bude to Frenchpress, Drip, Aeropress nebo Espresso?Je to všechno na tom, jak moc si kávu oblíbíte a v podstatě kolik chcete utratit, které určí, který mlýnek si zvolíte. Typ mlýnku na kávu, který vyberete, výrazně ovlivní to, jak vaše káva chutná. Níže jsem zdůraznil některé z hlavních bodů:Mlýnek na kávu mele zrna jedním ze dvou způsobů buď čepelí nebo otřepem.S ostří mlýnek je zrna v podstatě nakrájena na spoustu malých kousků bez uniformity velikosti. Výsledkem bude, že takto vytvořená mletá zrna bude horší než bruska na otřepy. Máte také malou kontrolu nad velikostí grindu, a tak podle mých zkušeností nejlépe funguje pro espresso. Jsou však velmi efektivní z hlediska nákladů a rychle připravují mletou kávu. Použití ostří je stále mnohem lepší než použití již mleté ​​kávy, kterou můžete získat v supermarketu.Ruční mlýnky - Se dvěma oscilačními talíři známými jako otřepy, které se spojují a doslova brousí zrna a ne je krájejí jako ostří brusek. Výsledkem je mnohem rovnoměrnější mletí a v důsledku toho mnohem lepší ochutnávka kávy. Máte spoustu kontroly nad svým grindem, a tak tato metoda funguje perfektně, což se vám někdy líbí. Burr mlýnky jsou mnohem dražší, ale jsou docela úplným důkazem při vytváření jednotné mlýnky.Elektrické mlýnky Vs Ruční mlýnky Je-li čas podstatou, pak elektrický mlýnek celou cestu. Věřím však, že pokud chcete ze svého zrna získat maximum, pak je manuál mnohem autentičtější. Mým základním pravidlem je elektrický mlýnek na otřepy během týdne a o víkendu ruční bruska, která mi poskytne speciální víkendové ošetření. Ruční mlýnky jsou také mnohem levnější než bruska na otřepy.Vyzkoušel jsem mnoho ručních brusek a často se mi zdálo, že je obtížné je otáčet, zejména pokud jsou připraveny na jemnou brusku.Hlavními výhodami jsou otřepy z nerezové oceli, které usnadňují mletí bobů ve srovnání s keramickými otřepy. Můžete přesně vidět, kolik kávy máte mletou, s čistou základnou. Když je čirý základ plný, znamená to, že máte perfektních 20 g mleté ​​kávy. Mlýnek Cracking Beans má velké množství různých nastavení mletí, takže si můžete vytvořit perfektní mletí pro Vámi vybraný způsob vaření, ať už jde o French Press nebo Espresso. Na závěr, výběr mlýnku na kávu je v konečném důsledku na vás. Věřte mi však, že je upřímně úžasné vyzkoušet stejnou mletou kávu zrnkové kávy různými způsoby, protože chuť se může tolik lišit. Výběr správného mlýnku na kávu je proto důležitou součástí vaší cesty pražením domácí kávy.A co ve chvíli, kdy si namelete více kávy, než jste schopni vypít? Zkuste si upéct kávové cukroví. Chutné ke kávě i bez.  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak na dokonalou přelévanou kávu

    Chceme vám dát několik tipů z našich zkušeností v tom, jak učinit tuto perfektní a úžasnou Pour Over Coffee v pohodlí vašeho domu. Pour Over je skvělý způsob, jak vyrobit čistou degustační kávu, která vám pomůže začít den správně nebo vás bude odpoledne chodit dál. Nezapomeňte na několik faktorů:Vyčistěte zařízení a voduVelikost mletíPoměrLitíPojďme se hlouběji podívat na tato 4 témata:Čisté vybavení Před použitím sady V60 Pour over Starter Kit (najdete ji v našem internetovém obchodě) nezapomeňte vložit filtr  a opláchnout ho čistou horkou vodou z konvice. To pomůže odstranit chuť papíru a plastu z vašeho šálku kávy. Oteplování celého vašeho zařízení Pour Over napomáhá udržovat stálou teplotu vaření. Velikost mletí Pokud je to možné, mlijte kávu těsně před vařením. To vám pomůže shromáždit všechny čerstvé příchutě a vůně do vašeho šálku. Použijte  střední broušení.Kávová zrna pro vás můžeme v rámci našich služeb brousit také, pokud nemáte doma mlýnek. PoměrRATIO  bychom rádi použili pro naše Pour Overs je 1 g mleté kávy na 15 g čisté teplé vody. Příkladem může být  15 g mleté ​​kávy až 225 g čisté horké vody.  Pokud nemáte měřítko; kávový server přijde s linkami na boku, což vám pomůže zjistit, kde je zhruba 225 ml, a odlévací startovací sada přijde s plastovou lžičkou, která vám poskytne zhruba 15 g kávy na odměrku. Lití Zahřejte konvici a před nalitím vyčkejte asi 1 minutu. Nechcete pálit kávu. Do kávy nalijte zhruba dvakrát větší množství čisté horké vody a nechte ji kvetnout po dobu 30 sekund. To pomůže saturovat všechny mleté ​​kávy pro rovnoměrnější extrakci. Po 30 sekundovém květu; začněte pomalu nalévat na mletou kávu celkem 2 minuty a 30 sekund.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin