Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Nejlepší úroveň pražení

    Výběr nejlepší pražené kávy může být ohromující. Existuje spousta kávových společností. Která zrna je nejlepší káva? Existuje nejlepší káva? A kde vůbec začnete?Kávová zrna přirozeně vytvoří řadu příchutí. Tyto příchutě závisí na tom, odkud pocházejí, jak jsou zpracovávány, pečeny a vařeny.A to je v pořádku.Existuje velké množství káv a všechny mají jedinečnou chuť. Jak tedy zúžíte výběr?Nejprve vyhledejte pražiče, kterému můžete věřit a upřednostňujte nákup fazolí nejvyšší kvality.Nejlepší káva na světě bude vyrábět kávu s nízkou chutí, pokud budou použité zelené fazolky nízké kvality. Existují tři základní kategorizace pražení; Světlé, střední a tmavéObecně lze říci, že každá ze tří pečeně má odlišné vlastnosti. Jakmile se dozvíte, co od každého pečeného profilu můžete očekávat, můžete interpretovat poznámky k ochutnávce poskytnuté vaší pražírnou a najít svou dokonal Světle pražená kávaSvětle pečnáá jsou kávová zrna, která strávila v pražírně nejméně času. Fazole mají tendenci být světle hnědé barvy a zachovávají si většinu charakteristických chuťových vlastností kávy.Mnoho speciálních konzumentů kávy si užívá snadno rozlišitelných jedinečných chutí lehké pečeně. Dávají přednost tomu, aby mohli vybrat každou z jasnějších poznámek.Světlé pečeně však nejsou celkově nejoblíbenější volbou. Vysoká kyselost může být pro některé lidi nechutná.Středně pražená kávaStřední pečeně bude mít často tmavě hnědou barvu, na těchto fazolí mohou být viditelné oleje, ale pouze v malých korálcích. Středně pražená káva je nejvyváženější kávou ze tří.Dobré středně pečená káva uchová některé z jedinečných chuťových vlastností fazolí a přidá sladkost z karamelizačního procesu.Harmonie chutí dává těmto kávám univerzální přitažlivost, díky níž jsou středně pečené nejoblíbenější volbou mezi specializovanými pijáky kávy.Tmavě pražená kávaTmavě pražené fazole vypadají mastně a velmi tmavě hnědé (někdy téměř černé). Tradiční, kvalitní, tmavě pražená káva má tendenci nabízet příchutě čokolády a kouřového karamelu.Tmavě pražená káva má odvážnou texturu a bohatou chuť, jasná kyselost přítomná v lehké pečeně je nahrazena těžkou karamelizovanou sladkostí.Typicky země původu a použité zpracování budou mít obrovský dopad na chuť kávy, to je méně důležité u tmavě pražených káv.U tmavé pečeně může být obtížné zjistit vlastnosti původu kávy, téměř výhradně ochutnáte bohaté tmavé tóny z procesu pražení. Více o přežení se dočtete zde.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin