Hrubost mletí kávy pro Frenchpress
Proč je hrubost mletí důležitá?Každá metoda vaření má sladké místo, kde získáte sladké chuťové tóny, aniž byste zasáhli extrahované a hořké tóny.Frenchpressy jsou jednou z nejpopulárnějších metod vaření, protože se snadno používají, a pokud se to udělá správně, může produkovat skvělý šálek kávy.Rozdíl mezi jedním z nejlepších šálků, jaké jste kdy měli, a hořkou, nepohnutou nepořádkem může být hrubost mleté kávy, kterou používáte.Věda za extrakcí kávy a mletí:Když je káva vystavena vodě, rozpadá se a uvolňuje úžasnou chuť, která vás každé ráno přivádí zpět.Pokud káva tráví příliš mnoho času ve vodě, nebo jsou podklady příliš jemné, výsledná káva bude přeextrahovanou sládkou, která může být hořká. Pokud pozemek nestráví dostatek času ve vodě nebo jsou příliš hrubé, skončí se slabou vodou zalitou kávou.Čím jemnější je mletí zrnkové kávy, tím méně času potřebuje voda. Naopak, čím hrubší je mletí kávy, tím více času bude potřeba vařit vaše káva. Nalezení rovnováhy mezi příliš extrahovanou horkou kávou a slabou vodou zalitou kávou vám pomůže získat ten sladký šálek Joe.Jak tedy získáte tu bezchybnou rovnováhu?1. Začněte s hrubou mletou kávou (mořská sůl,písek)2. Vařit a přezkoumat. Byla káva příliš hořká? Pak vzorek trochu hrubší. Byla káva plochá nebo vodnatá? Drtit trochu jemněji.3. Opakujte, dokud nenajdete nastavení mlýnku, které vám nejlépe vyhovuje. Káva by měla mít sladkou, hustou chuť. Pokud je to místo toho hořké nebo zalévané, víte, že musíte upravit svůj mlýne.Hořký hrnek znamená, že vaše mletí je příliš jemné a musíte hrubost zvětšit, a poháněcí pohár znamená, že je musíte zmenšit.