Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Hrubost mletí kávy pro Frenchpress

    Proč je hrubost mletí důležitá?Každá metoda vaření má sladké místo, kde získáte sladké chuťové tóny, aniž byste zasáhli extrahované a hořké tóny.Frenchpressy jsou jednou z nejpopulárnějších metod vaření, protože se snadno používají, a pokud se to udělá správně, může produkovat skvělý šálek kávy.Rozdíl mezi jedním z nejlepších šálků, jaké jste kdy měli, a hořkou, nepohnutou nepořádkem může být hrubost mleté ​​kávy, kterou používáte.Věda za extrakcí kávy a mletí:Když je káva vystavena vodě, rozpadá se a uvolňuje úžasnou chuť, která vás každé ráno přivádí zpět.Pokud káva tráví příliš mnoho času ve vodě, nebo jsou podklady příliš jemné, výsledná káva bude přeextrahovanou sládkou, která může být hořká. Pokud pozemek nestráví dostatek času ve vodě nebo jsou příliš hrubé, skončí se slabou vodou zalitou kávou.Čím jemnější je mletí zrnkové kávy, tím méně času potřebuje voda. Naopak, čím hrubší je mletí kávy, tím více času bude potřeba vařit vaše káva. Nalezení rovnováhy mezi příliš extrahovanou horkou kávou a slabou vodou zalitou kávou vám pomůže získat ten sladký šálek Joe.Jak tedy získáte tu bezchybnou rovnováhu?1. Začněte s hrubou mletou kávou (mořská sůl,písek)2. Vařit a přezkoumat. Byla káva příliš hořká? Pak vzorek trochu hrubší. Byla káva plochá nebo vodnatá? Drtit trochu jemněji.3. Opakujte, dokud nenajdete nastavení mlýnku, které vám nejlépe vyhovuje. Káva by měla mít sladkou, hustou chuť. Pokud je to místo toho hořké nebo zalévané, víte, že musíte upravit svůj mlýne.Hořký hrnek znamená, že vaše mletí je příliš jemné a musíte hrubost zvětšit, a poháněcí pohár znamená, že je musíte zmenšit.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak si vybrat mlýnek na kávu

    Vůně čerstvě mleté ​​kávy.Neexistuje nic, jako by to tam bylo?Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy si myslí, že vůně je nádherná.Nikdo nemůže popřít, že aromatické látky hrají významnou roli v chuťovém zážitku. Jediným nejlepším způsobem, jak maximalizovat výraznou chuť vaší kávy, je řádně ji rozdrvit těsně před vařením.Zjistit, jak si vybrat mlýnek na kávu, může být výzvou.Jako většina nástrojů ve vaší kuchyni, ne všechny brusky jsou vytvořeny rovnocenné.Investice do mlýnku není žádným lákadlem, když uvážíte, o kolik více chuti a vyváženosti vám přinese zážitek z pití kávy.1 - Rovnoměrnost velikosti mletí:Cílem je rozdrtit vaše zrna na částice podobné velikosti, aby k extrakci došlo rovnoměrně.Vařící těstoviny jsou dobrou analogií; Pokud byste chtěli vařit andělské vlasové nudle a penne, nevyhodili byste je dohromady. Tyto 2 různé velikosti těstovin by vyžadovaly různou dobu vaření vody.Totéž platí o velikosti částic mleté ​​kávy.Nikdo nechce al dente a pálené nudle ve stejné míse, ani nechceme slabou nebo blátivou kávu.Rovnoměrná extrakce vede k plné, vyvážené a bohaté kávě.2 - Nastavitelnost hrubosti mletí:Různé způsoby vaření piva vyžadují různé velikosti mletí.Správný mlýnek usnadňuje nastavení velikosti mletí pro různé způsoby vaření nebo velikosti šarží. Tento článek  vysvětluje souvislosti mezi velikostí grindu a metodou vaření.3 - Mletí za studena:Ideální mlýnek mele kávu, aniž by vytvářel příliš velké tření nebo teplo.Nadměrné teplo během skladování nebo při mletí může zhoršit chuť a vůni kávy, než jste si ji mohli užít. Mlýnek s čepelíMele kávová zrna s vířícími čepelemi z nerezové oceli při velmi vysokých otáčkách (20 000–30 000 otáček za minutu)KLADY:Velmi cenově dostupné za méně než 40 dolarůZabírá velmi málo místa na pultuNEVÝHODY:Vysoké otáčky zahřívají kávu během mletíKotleta a kostky zrna způsobující nekonzistentní velikost částicNeexistuje žádný mechanismus pro úpravu velikosti mletíOmezená vstupní / výstupní kapacitaElektrický mlýnekMele kávu mezi párem vroubkovaných otřepů při nízkých otáčkách (400 až 1700 otáček za minutu).KLADYVynikající rovnoměrnost velikosti mletíNastavitelné velikosti mletí pro různé způsoby vařeníRychlé a chladné broušeníNEVÝHODYNákladyHlučnýRelativně velká stopa v kuchyniRuční mlýnekKLADYBroušení stejné kvality jako u mnoha elektrických brusek na otřepySnadné použitíKlidCenově dostupná cena u modelů se základní úrovní kolem 30 - 50 $Skvělé pro kempování nebo cestování, protože je přenosný a nevyžaduje elektřinuMalá kuchyňská stopaNEVÝHODYJednoduché funkce, které nejsou určeny pro složité použitíMalá kapacita, nejvhodnější pro 1 nebo 2 šálky kávy najednouK broušení vyžaduje více času a úsilí (tuk na lokty)U některých modelů může být nastavení broušení výzvou  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin