Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Automatické překapávací kávovary

    Příprava po jednom šálku, použití těchto kávovarů je nejjednoduší Nasypete kávu (vložíte filtr, pokud je potřeba)Zkontrolujete, zda je nádrž na vodu plnáSpustíte kávovar Pokud stroj nemá upřesňující nastavení, ztratíte možnost kontroly nad přípravou – jako je teplota a rychlost extrakce –, ale pohodlí je nesporné. Přednastavíme vše večer před spaním a ráno máme připravený startovač pro nový den. Automatické překapávací kávovary jsou také skvělé pro vaření většího množství a mnohé z nich mají nyní schopnost vařit celé hrnce. Dále by vás mohlo zajímat:Proč nepít zelenou kávu?Jak se hodnotí kvalita kávy?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • French press

    French press je válcovou nádobou s pístem. Mletá láva je vložena do kávovaru a po určitou dobu ponořena do vody, pak stačí zmáčkout píst, aby jste přitlačili kávu dolů na dno nádoby.Káva se vylije na horní hrdlo. French press poskytuje domácí baristický zážitek s kompletní kontrolou nad šálkem. Přidejte tolik mleté kávy, kolik chcetePřidejte tolik vody (na jakoukoliv teplotu), jak chcetePonořte pro provedení extrakce na jakou dobu chcete Díky filtrovacímu pístu pracuje French press  nejlépe s hrubě mletou kávou, která neproklouzne. To však vyžaduje delší dobu extrakce. Jsou zde také další výhody mobility; jsou malé a nevyžadují kamna (máte-li jiný způsob, jak dostat horkou vodu) nebo elektrickou zásuvku. Dále by Vás mohlo zajímat:Jak vybrat mlýnek na kávuKde se nejčastěji káva pěstuje

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Dripper

     Už jsme si představili překapávací kávovar, french press, ale slyšeli jste o dripperu?Tady nejsou žádná tajemství: drippery používají namísto filtrů s plochým dnem kuželové filtry. Mohou být buď elektrické, tak automatické stroje, jako jsou výše uvedené nebo přenosné jednotky na přelití. Proč ten kuželový tvar?Poskytuje několik výhod, které filtry s plochým dnem nemají:Veškerá voda se míjí směrem ke dnu dripperu a kompletně přes mletou kávu (silnější šálek)Pokud se používají papírové filtry, zanikají problémy se stranami (nehoda vysypání obsahu filtru do šálku)Dripper můžete zakoupit zde: Dripper

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress

    Je to stejný princip jako u Frenchpressu s některými rozdíly, AeroPress je kávovar mého výběru. Je malý, lehký, odolný a dává mi úplnou kontrolu nad kávou v rekordním čase.Vzpomínáte na french press, který napjal kávu dolů, abyste mohli vylít kávu skrz hrdlo?AeroPress je obrácená verze.Princip je stejný – smíchejte kávu a vodu v jakémkoliv poměru, a jak dlouho chcete – ale když je extrakce provedena, stlačte dolů píst, který tlačí kávu dolů a do šálku a kávu vzadu. AeroPress je skvělý z několika důvodů:Možnosti flexibility pro experimentování s hrubostí namletí kávy, poměry a teplotouPro použití s jemnou mletou kávou, což znamená rychlou extrakciSchopné udělat kondenzované nápoje ve stylu espressaPrakticky nezničitelný a neuvěřitelně kompaktní Dále by vás mohlo zajímat:Základní espresso receptJak správně našlehat mlékoPříslušenství k pákovému kávovaruKde se pěstuje káva?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Návod na přípravu kávy Chemex

    Nejen, že je Chemex na první pohled snadný, ale také produkuje lahodný šálek. Tato kultovní metoda vaření byla navržena v roce 1941 a objevila se ve sbírce návrhů MOMA, mnoha stolních počítačích po celém světě a v sitcomu Friends. Chemex odlišuje jeho jemnou, čajovou chuť.Co budete potřebovat:Chemex + filtr24g mleté ​​kávyvodu o teplotě 200 stupňu (hned po varu)váhaHrnek o objemu 350ml nebo větší (nebo karafa na vaření) Filtry Chemex jsou složeny do čtyř vrstev, aby se začalo vařit, aby se filtr otevřel tak, aby tři vrstvy směřovaly k výtoku a jedna vrstva směřovala dozadu. To by mělo vytvořit kuželovitý tvar, který sedí v jedné rovině se stěnami.Jakmile je filtr správně otevřen a umístěn do Chemexu, nalijte na něj horkou vodu; to vypláchne chuť papíru a také předehřeje nádobu. Po vylití vody zlikvidujte pozemky do filtru a postavte Chemex na stupnici. Vynulujte to a jste připraveni se nalévat!Začněte tím, že použijete jen tolik vody k nasycení kávy, asi 50 gramů, pokud používáte výše uvedená měření, a nechte ji nastavit asi 30-45 sekund. Tomu se říká květ. Kvetení umožňuje důvodům uvolňovat CO2, odkud pochází většina příchutí nalezených v kávě. Je to také dobrý indikátor čerstvosti. Čím déle sedí zrna, tím více CO2 se uvolňuje přirozeně, takže zastaralé zrna neuvolní mnoho plynu. Čím větší je květ, tím svěží a chutnější bude váš šálek.Poté, co vaše káva kvést, začněte nalévat. Pro Chemex, který chcete nalít kruhovým pohybem po podloží, dokud se kašovitá hmota nezvýšila asi v polovině kužele. Než přidáte další vodu, nechte ji téměř úplně odtéct. Kdykoli jste připraveni přidat další vodu, začněte nalévat do středu a spirály ven, dávejte pozor, abyste nelili přímo na papír. Trik spočívá v tom, že vylejete svůj čas, abyste skončili kolem dvou a půlminutové značky a výsledkem je celková doba vaření 3 minuty. Vyjměte filtr, dejte své kávě dobré víření a jste připraveni sloužit!Potom navážte 24 gramů kávy. Protože použitý filtr je o něco tlustší než jiné metody nalévání, bude drcení kávy více na straně hrubě mleté ​​mořské soli.

    23.říjen 2019 - Napsal: Lukas Tobolak

  • Návod na přípravu kávy - V60

    Hario v60 je pro člověka, který chce úplnou kontrolu nad extrakcí své kávy. Použitý filtr je tenčí než většina ostatních, umožňuje více rozpustných látek a olejů z kávy, čímž se vytvoří sametový šálek s punčem. V60 to přináší jasné ovocné tóny, takže keňský, Kostarický a etiopský původ se s touto metodou dobře hodí.Co budete potřebovat:v60 + filtr24g mleté ​​kávy200 stupňů vody (hned od varu)váhaHrnek 350 ml (nebo vařící karafa)Nejprve budete chtít složit okraj švu filtru. To vytváří tvar kužele a umožňuje tak sedět naplocho proti stěnám modelu V60. Vložte filtr do pivovaru a položte jej na hrnek.Filtr důkladně propláchněte horkou vodou, abyste odstranili jakoukoli chuť papíru a předehřeli váš šálek. Nezapomeňte vypustit přebytečnou vodu!Potom navážte 24 gramů kávy. Díky tenkému filtru je drcení pro tuto metodu o něco jemnější než většina nalévačů. Pokud je to velikost košerové soli, jdete správným směrem. Vyhoďte mletí do filtru.Umístěte hrnek s v60 na stupnici a vynulujte jej. Na kávu nalijte 200 stupňů vody, jen tak, aby byla nasycena.Kvet je důležitý, protože se jedná o počáteční uvolňování plynů, pokud vaše káva vzhůru, budete vědět, že je čerstvá. Nechte kávu rozkvétat asi 30 sekund.Pro techniku ​​lití budete chtít pohybovat malou spirálou po celé posteli kávy. Jakmile dokončíte spirálovou pauzu na 10-15 sekund, pak pokračujte další spirálou. To budete chtít udělat, dokud nedosáhnete 384 g vody. Klíčem je časování vašeho odlévání tak, abyste skončili 3 minutovou značkou. Jakmile zasáhnete ten čas, měli byste mít kolem 350ml čisté lahodnosti. Vyjměte filtr a v60 z hrnečku a jste připraveni si užít veškerou svou tvrdou práci.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - návod na přípravu (aktualizováno)

    Počátky frenchpressu jsou trochu obtížně vysledovatelné, ale zdá se, že vznikly v Itálii, nebo to mohla být Francie. Nejsme si jistí. Návrh ve své nejjednodušší formě začal jako tenká nebo kovová obrazovka připevněná k tyči a vrhla se do hrnce s vroucí vodou a hrubě mletou kávou. V roce 1929 patentoval návrh milánský designér jménem Attilio Calimani a my ho musíme poděkovat za moderní frenchpress.Frenchpress nebo káva s pístem, jak je známo v některých zemích, je skvělá metoda, protože je to velmi snadné a také neuvěřitelně odpouštějící. Je to zdaleka nejjednodušší způsob vaření piva a právě tato jednoduchost je tak skvělá. CO POTŘEBUJETE:24g hrubá mletá káva384 g vody při 200 ° -205 ° F (12 fluid oz)French PressStupniceBrew Paddle (nebo míchací tyčinka)KROK 1: OPLACHOVÁNÍNalijte horkou vodu do frenchpressu, aby se vypláchla veškerá zbytková káva a nádoba se zahřála.KROK 2: NAVÁŽENÍ A MLETÍOdměřte 24 g kávy a rozdrťte na hrubé nastavení. Mletí by se mělo podobat hrubé mořské soli. Nyní přidejte všechny brusky do tisku a vynulujte měřítko.KROK 3: LUHOVÁNÍZačněte nasycením kávy (asi 75 g kávy) a nechte ji na 30 sekund vykvétat. Měli byste vidět bubliny vycházející z tohoto mletí, to když káva začne uvolňovat plyny a všechny ty chutné chuti. Po 30 sekundách začněte kruhovým pohybem nalít vodu na kávu, dokud nedosáhnete 384 g vody.KROK 4: ZAMÍCHEJTE A ČEKEJTEDopřejte vaší kávě několik dobrých rozruchů s vařeným pádlem a poté víko na horní straně frenchpressu s pístem spočívajícím těsně nad tekutinou. Poté nastavte časovač na 3:30 a počkejte.KROK 5: USAZENÍPoté, co váš časovač zhasne (celkem 4 minuty jsou čas), pomalu klesejte. Nechte mleté ​​usadit se na dně kávy dalších 15 sekund.KROK 6: NALEJTE A VYHUTNEJTENalijte do zahřátého hrnku a podávejte, ale nezapijte poslední doušek, protože to bude mít nějaký kávový sediment!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak na přípravu latte

    Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a mléko.Krmení tohoto návyku může být drahé, když kupujete nápoj nebo dva denně. V závislosti na vaší frekvenci vám investice do stroje na přípravu espressa může ušetřit nějaké peníze. Po nalezení dokonalého espressa musíte zvládnout kroky k vytvoření latte doma, rádi vám pomůžeme.Víte, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino?Tipy, jak začít:Pokud nechcete mít stroj vždy spuštěný, zapněte jej a nechte jej asi 20 minut zahřát. Zatímco se zahřívá, můžete připravit další kroky.Začněte studeným mlékem nebo mléčnou alternativou. Nalijte mléko do parního džbánu. Budete potřebovat asi 90-120 ml méně, než jaký bude váš celý nápoj. Takže pokud pijete 250ml latte. Nalijete 120ml  studeného mléka nebo mléčné alternativy.Před napařováním propláchněte parní hůlku. Tím se hůlka zahřeje a zbaví se přebytečné vody.Jakmile je stroj zahřátý, můžete začít. Pokud vytváříte horkou latte, chcete parní mléko před vytažením výstřelu espressa.Napařte mlékoZvládnutí techniky mléka vyžaduje čas; nicméně; Zjistili jsme, že s praxí může většina lidí vytvořit dobré mléko během několika dní a skvělé mléko během několika týdnů. Pěna je klíčem k latte kvality kavárny. Mikropěna se vytváří, když jsou bubliny v mléce tak malé, že je nevidíte. Zaměřte se na dušené mléko, které má jednotnou strukturu a lesklý lesk. Chcete se vyhnout velkým bublinám, pokud je to možné.Postupujte podle těchto kroků pro dokonalé mléko latte.1.Udržujte džbán rovně.2.Část parní hůlky částečně ponořte do poloviny mezi středem a stranou džbánu pod úhlem 45 stupňů.3.Začněte pomalým zaváděním vzduchu do mléka, abyste vytvořili vír a zvuk „psst, psst, psst“, dokud džbán a mléko nedosáhnou pokojové teploty. Zde získáte většinu bublin.4.Když mléko dosáhne pokojové teploty, ponořte hrot úplně a udržujte cyklón v džbánu. Tady si vytvoříte svou pěnu. (Zapomenutí tohoto kroku způsobí velké a agresivní bubliny)5.Vaše mléko je připraveno, když je džbán na dotek horký. Nechcete své mléko zahřívat teplejší než 160 stupňů, nebo riskujete opaření mléka, které mění chuť a texturu.6.Hůlku ihned otřete a očistěte.7.Jemně kroužte mlékem a dejte džbánu pár kohoutků proti přepážce, abyste odstranili všechny velké bubliny.Nyní je čas zatáhnout.Po přípravě mléka vždy chcete vytáhnout výstřel, protože nechcete, aby se záběry otočily. Espresso GrindEspresso používá velmi jemně mletou kávu. Podívejte se na náš blog o espresso grind, abyste jej vylepšili.Až budete mít více zkušeností s přípravou espresso nápojů, můžete experimentovat s mletím kávy a získat tak přesnou chuť. Ale prozatím si klademe za cíl naplnit portafilter 14 - 18 gramy espresso-mleté ​​kávy pro „dvojitý výstřel“.Nezapomeňte brousit espresso fazole v mlýnku na otřepy pro větší čerstvost a výsledkem je důslednější mletí.Utěsněte espresso 1.Vyrovnejte důvody. Vložte odměřenou kávu do portafilteru.2.Na portafilter a mletou kávu aplikujte přibližně 7-14kg rovnoměrného tlaku.3.Vložte portafilter a vytáhněte .4.Zkontrolujte svůj časovač. Ideální doba vaření vašeho espressa je mezi 20 - 30 sekundami.Dodržování těchto pokynů vám pomůže zajistit, aby byl váš výstřel správně vytažen, ale nezapomeňte si hrát se svým broušením a zdokonalit tak své výstřely z espressa.Míchání vašeho nápojeTeď, když máte mléko dušené a váš výstřel vytáhl čas, aby se vaše latte.Krouživým pohybem mléka znovu zapojte pěnu do mlékaNalijte své espresso výstřely do šálku.Pomalu nalijte vaše dušené mléko přes espresso ve vašem šálku, aby se začlenilo do latte

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - Cold brew návod

    Studená voda je vynikající!Jakmile usrknete tento odvážný a přitom velmi jemný nápoj, pravděpodobně budete chtít, abyste si ho sami vyrobili.Vaření kávy tímto způsobem vytváří nápoj, který je hladký a má nižší úroveň kyselosti než tradičně vařená káva nebo espresso, ale stále si zachovává výraznou chuť. Ačkoli chutná horká s dušeným mlékem, studená vařená toddy se nejčastěji používá jako ledová káva.Naštěstí pro každého, kdo vlastní frenchpress, je možné vařit za studena snadno doma.Pamatujte, že stejně jako u všech druhů vaření kávy, pokus a omyl a vaše chuťové pohárky jsou tím nejlepším způsobem, jak vylepšit svůj nápoj.Pokyny pro vaření frenchpressu 1. Namelte svou oblíbenou čerstvou, celozrnnou kávu na hrubou mletí. Zaměřte se na velikost částic o něco hrubší, než je typická bruska typu French Press.2.Přidejte mletou kávu do svého tisku. Množství se bude lišit v závislosti na vaší chuti a velikosti tisku, ale dobrým místem pro start je 36 g (1,3 oz) kávy na 8fl oz šálku studené vody. Experimentujte a získejte perfektní poměr.3.Přidejte studenou filtrovanou vodu do vašeho lisu a promíchejte. Nezapomeňte nepoužívat destilovanou vodu.4. Počkejte asi 10 minut a ještě jednou promíchejte, abyste rozbili shluklou kávu nebo „puk“, který se mohl vytvořit nahoře.5. Zakryjte váš lis buď pístem nebo saranovým zábalem.6. Nechte kávu strmě nejméně 12 hodin. Kávu jsem často nastavoval v noci, aby byla ráno připravená. Kávu můžete nechat na přepážce nebo ji umístit do lednice.7. Po nejméně 12 hodinách stiskněte píst dolů stejně jako u běžného French Press.A je to! Máte Cold Brew!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress obráceně ? - návod na přípravu

    Otočte AeroPress vzhůru nohama!To je správně! Je to opravdu tak jednoduché. Tato invertovaná metoda AeroPress umožňuje, aby se proces úplně zatočil, než se stlačí.Zde je návod, jak se nám to líbí!1. Nejprve připojte k AeroPress čerstvý filtr a uzávěr zátky a opláchněte aeropress a filtr horkou vodou.2. Poté opatrně sejměte víčko - propláchnutý filtr by měl zůstat na víčku. Odložte je prozatím.3. Sklopte sládek a vložte píst, dokud nedosáhne „4“ poblíž horní části komory. DŮLEŽITÉ: Ujistěte se, že píst je rovný; křivý píst může snadno skončit rozlitím směsi při vaření.4. Do varné komory přidejte trochu vody. Zaměřte se na ne více než 2 lžíce, následujte 14-17 g (1 - AeroPress kopeček) mleté ​​kávy.5. Pokračujte v přidávání vody, dokud hladina nedosáhne značky „2“ na válci komory. To bude jen o dotek více vody, než když vaříte normálně.6. Míchejte. Pokud se květ zvedne až na vrchol válce, což znesnadní nasazení uzávěru bez rozlití, znovu promíchejte, aby se květ rozplynul a nezapomeňte příště přidat méně vody.7. Filtr a víčko opět pevně nasaďte.8. Překlopte AeroPress ve svislé poloze a zatlačte vařič do hrnku.9. Nakonec zřeďte podle svého výběru mléko nebo vodu, horké nebo studené, a užijte si to!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Instantní káva vs. mletá káva

    S hektickým a rušným jízdním řádem, plánovanými nebo neočekávanými cestami a dalšími obavami, které naléhají na náš čas a pozornost, se někteří lidé obracejí k okamžité kávě, aby si rychle zafixovali kofein.Užijte si čerstvý šálek kávy může být jedním z vašich oblíbených okamžiků za den. Ale se všemi věcmi, které tlačí na vaši pozornost a čas, může být náročné připravit si čerstvě uvařený šálek doma a zastavení v kavárně několikrát denně může být nákladné.Jak se však instantní káva liší od čerstvě mleté a kávy?Silné stránkySkvělé pro cestováníSuper jednoduchéNení vyžadován sládekRychlá příprava s minimálním vyčištěnímSingle-porceSlabé stránky Zastaraná chuťChuť aromaChemikálie používané při výroběPřidány příchutěOkamžitá káva se toutuje jako  skutečná  káva, ale je to tak?Pozadí:První verze instantní kávy byla vytvořena během občanské války Spojených států. Tato verze byla koncentrát káva / cukr / mléko, který se mísil s horkou vodou. Nápoj byl nesmírně nepopulární a jeho konzumace netrvala dlouho.V příštích několika desetiletích se po celém světě objevily „lepší“ verze instantní kávy. Ve třicátých letech 20. století po pokroku ve své produkci získala instantní káva popularitu jako výhodná alternativa k čerstvé kávě.Ačkoli káva je často nazývána fazolí kvůli svému vzhledu, je to vlastně semeno ovoce, známé jako kávová třešeň.Třešně se sbírají, semeno se oddělí od ovoce a potom se semeno suší. Po usušení se nazývá zelené kávové boby. Zelené kávové boby jsou posílány do pražíren kávy po celém světě a praženy. Tato pražená zrna jsou kávová zrna, která si můžete koupit v obchodě s potravinami nebo v oblíbené kavárně.Mletá káva jsou jen pražené fazole, které byly rozdrceny na menší velikost při přípravě na vaření. Po mletí lze kávová zrna uvařit do šálku kávy a označit tak konec cesty za nejtradičnější kávu.Ale pro instantní kávu právě začala cesta.Instantní kávu lze připravit dvěma způsoby a oba začínají  skutečnou  kávou.Jeden používá vysoké teploty a druhý používá nízké teploty.Vysoká teplota:Sušení rozprašovánímPři použití metody sušení rozprašováním k vytvoření instantních kávových krystalů se koncentrovaná tekutá káva rozprašuje jako jemná mlha do bobtnající a suché komory. Než káva udeří na podlahu, veškerá voda se vypařila a zanechala malé kávové granule.Nízká teplota:VymrazováníMetoda lyofilizace trvá několik dalších kroků. Prvním krokem je vařit kávu, až se z ní stane extrakt. Poté se extrakt ochladí pomocí chemikálií na -40 stupňů, kde spolu zamrzne. Dále se blok rozbije a vysuší. Výsledky ponechají kulaté krystalizované kávové granule. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak na dokonalou přelévanou kávu

    Chceme vám dát několik tipů z našich zkušeností v tom, jak učinit tuto perfektní a úžasnou Pour Over Coffee v pohodlí vašeho domu. Pour Over je skvělý způsob, jak vyrobit čistou degustační kávu, která vám pomůže začít den správně nebo vás bude odpoledne chodit dál. Nezapomeňte na několik faktorů:Vyčistěte zařízení a voduVelikost mletíPoměrLitíPojďme se hlouběji podívat na tato 4 témata:Čisté vybavení Před použitím sady V60 Pour over Starter Kit (najdete ji v našem internetovém obchodě) nezapomeňte vložit filtr  a opláchnout ho čistou horkou vodou z konvice. To pomůže odstranit chuť papíru a plastu z vašeho šálku kávy. Oteplování celého vašeho zařízení Pour Over napomáhá udržovat stálou teplotu vaření. Velikost mletí Pokud je to možné, mlijte kávu těsně před vařením. To vám pomůže shromáždit všechny čerstvé příchutě a vůně do vašeho šálku. Použijte  střední broušení.Kávová zrna pro vás můžeme v rámci našich služeb brousit také, pokud nemáte doma mlýnek. PoměrRATIO  bychom rádi použili pro naše Pour Overs je 1 g mleté kávy na 15 g čisté teplé vody. Příkladem může být  15 g mleté ​​kávy až 225 g čisté horké vody.  Pokud nemáte měřítko; kávový server přijde s linkami na boku, což vám pomůže zjistit, kde je zhruba 225 ml, a odlévací startovací sada přijde s plastovou lžičkou, která vám poskytne zhruba 15 g kávy na odměrku. Lití Zahřejte konvici a před nalitím vyčkejte asi 1 minutu. Nechcete pálit kávu. Do kávy nalijte zhruba dvakrát větší množství čisté horké vody a nechte ji kvetnout po dobu 30 sekund. To pomůže saturovat všechny mleté ​​kávy pro rovnoměrnější extrakci. Po 30 sekundovém květu; začněte pomalu nalévat na mletou kávu celkem 2 minuty a 30 sekund.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin