Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Návod na přípravu kávy - V60

    Hario v60 je pro člověka, který chce úplnou kontrolu nad extrakcí své kávy. Použitý filtr je tenčí než většina ostatních, umožňuje více rozpustných látek a olejů z kávy, čímž se vytvoří sametový šálek s punčem. V60 to přináší jasné ovocné tóny, takže keňský, Kostarický a etiopský původ se s touto metodou dobře hodí.Co budete potřebovat:v60 + filtr24g mleté ​​kávy200 stupňů vody (hned od varu)váhaHrnek 350 ml (nebo vařící karafa)Nejprve budete chtít složit okraj švu filtru. To vytváří tvar kužele a umožňuje tak sedět naplocho proti stěnám modelu V60. Vložte filtr do pivovaru a položte jej na hrnek.Filtr důkladně propláchněte horkou vodou, abyste odstranili jakoukoli chuť papíru a předehřeli váš šálek. Nezapomeňte vypustit přebytečnou vodu!Potom navážte 24 gramů kávy. Díky tenkému filtru je drcení pro tuto metodu o něco jemnější než většina nalévačů. Pokud je to velikost košerové soli, jdete správným směrem. Vyhoďte mletí do filtru.Umístěte hrnek s v60 na stupnici a vynulujte jej. Na kávu nalijte 200 stupňů vody, jen tak, aby byla nasycena.Kvet je důležitý, protože se jedná o počáteční uvolňování plynů, pokud vaše káva vzhůru, budete vědět, že je čerstvá. Nechte kávu rozkvétat asi 30 sekund.Pro techniku ​​lití budete chtít pohybovat malou spirálou po celé posteli kávy. Jakmile dokončíte spirálovou pauzu na 10-15 sekund, pak pokračujte další spirálou. To budete chtít udělat, dokud nedosáhnete 384 g vody. Klíčem je časování vašeho odlévání tak, abyste skončili 3 minutovou značkou. Jakmile zasáhnete ten čas, měli byste mít kolem 350ml čisté lahodnosti. Vyjměte filtr a v60 z hrnečku a jste připraveni si užít veškerou svou tvrdou práci.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin