Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Nejlepší úroveň pražení

    Výběr nejlepší pražené kávy může být ohromující. Existuje spousta kávových společností. Která zrna je nejlepší káva? Existuje nejlepší káva? A kde vůbec začnete?Kávová zrna přirozeně vytvoří řadu příchutí. Tyto příchutě závisí na tom, odkud pocházejí, jak jsou zpracovávány, pečeny a vařeny.A to je v pořádku.Existuje velké množství káv a všechny mají jedinečnou chuť. Jak tedy zúžíte výběr?Nejprve vyhledejte pražiče, kterému můžete věřit a upřednostňujte nákup fazolí nejvyšší kvality.Nejlepší káva na světě bude vyrábět kávu s nízkou chutí, pokud budou použité zelené fazolky nízké kvality. Existují tři základní kategorizace pražení; Světlé, střední a tmavéObecně lze říci, že každá ze tří pečeně má odlišné vlastnosti. Jakmile se dozvíte, co od každého pečeného profilu můžete očekávat, můžete interpretovat poznámky k ochutnávce poskytnuté vaší pražírnou a najít svou dokonal Světle pražená kávaSvětle pečnáá jsou kávová zrna, která strávila v pražírně nejméně času. Fazole mají tendenci být světle hnědé barvy a zachovávají si většinu charakteristických chuťových vlastností kávy.Mnoho speciálních konzumentů kávy si užívá snadno rozlišitelných jedinečných chutí lehké pečeně. Dávají přednost tomu, aby mohli vybrat každou z jasnějších poznámek.Světlé pečeně však nejsou celkově nejoblíbenější volbou. Vysoká kyselost může být pro některé lidi nechutná.Středně pražená kávaStřední pečeně bude mít často tmavě hnědou barvu, na těchto fazolí mohou být viditelné oleje, ale pouze v malých korálcích. Středně pražená káva je nejvyváženější kávou ze tří.Dobré středně pečená káva uchová některé z jedinečných chuťových vlastností fazolí a přidá sladkost z karamelizačního procesu.Harmonie chutí dává těmto kávám univerzální přitažlivost, díky níž jsou středně pečené nejoblíbenější volbou mezi specializovanými pijáky kávy.Tmavě pražená kávaTmavě pražené fazole vypadají mastně a velmi tmavě hnědé (někdy téměř černé). Tradiční, kvalitní, tmavě pražená káva má tendenci nabízet příchutě čokolády a kouřového karamelu.Tmavě pražená káva má odvážnou texturu a bohatou chuť, jasná kyselost přítomná v lehké pečeně je nahrazena těžkou karamelizovanou sladkostí.Typicky země původu a použité zpracování budou mít obrovský dopad na chuť kávy, to je méně důležité u tmavě pražených káv.U tmavé pečeně může být obtížné zjistit vlastnosti původu kávy, téměř výhradně ochutnáte bohaté tmavé tóny z procesu pražení. Více o přežení se dočtete zde.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Proč pražit svou vlastní kávu?

    Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických změn vytváří jedinečný aromatický hnědý kávový zrnek.Proces pražení vytlačuje vodu ze zrn a přeměňuje některé cukry na plynný CO2. Pečení karamelizuje cukry v zrnu a přeměňuje je na vonné ochucené oleje. Pražená káva získává svou charakteristickou chuť z karamalizovaných cukrů a olejů v zrnu.Čerstvě pražená káva je na svém vrcholu 24 až 72 hodin po pečení a poté se část aroma oxiduje vzduchem a ztrácí tak chuť. I ve vzduchotěsném obalu se chuť pokaždé, když se otevře, sníží. Po týdnu se velké množství aroma snížilo, a proto je čerstvost klíčová.Pokud nežijete v blízkosti speciální pražírny, která praží alespoň jednou týdně, nedostanete nejčerstvější nejvíce aromatickou kávu. Káva nalezená v obchodech nebo supermarketech mohla být pražena před měsíci a v důsledku toho káva tolik chutí a vůní chybí. Přijďte se k nám podívat jak se praží káva.Kromě čerstvosti pečení vlastní kávy ušetříte tolik peněz a v podstatě je to poloviční cena pražené kávy. Proč se spokojit s nižším a méně uspokojujícím šálkem kávy.Začněte tím, že si vyberete své zelené zrna, které vypadají jako tvrdý sušený hrášek! Zelené zrna se velmi liší velikostí a čím větší je zrna, tím déle budou pečené. Ujistěte se, že používáte zrna, které byly zcela umyté, protože to výrazně sníží množství plev. Proces pražení je to, co z tohoto tvrdého, nepijitelného zeleného zrna stává velmi uspokojivý a pitelný šálek kávy. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin