Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Proč pražit svou vlastní kávu?

    Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických změn vytváří jedinečný aromatický hnědý kávový zrnek.Proces pražení vytlačuje vodu ze zrn a přeměňuje některé cukry na plynný CO2. Pečení karamelizuje cukry v zrnu a přeměňuje je na vonné ochucené oleje. Pražená káva získává svou charakteristickou chuť z karamalizovaných cukrů a olejů v zrnu.Čerstvě pražená káva je na svém vrcholu 24 až 72 hodin po pečení a poté se část aroma oxiduje vzduchem a ztrácí tak chuť. I ve vzduchotěsném obalu se chuť pokaždé, když se otevře, sníží. Po týdnu se velké množství aroma snížilo, a proto je čerstvost klíčová.Pokud nežijete v blízkosti speciální pražírny, která praží alespoň jednou týdně, nedostanete nejčerstvější nejvíce aromatickou kávu. Káva nalezená v obchodech nebo supermarketech mohla být pražena před měsíci a v důsledku toho káva tolik chutí a vůní chybí. Přijďte se k nám podívat jak se praží káva.Kromě čerstvosti pečení vlastní kávy ušetříte tolik peněz a v podstatě je to poloviční cena pražené kávy. Proč se spokojit s nižším a méně uspokojujícím šálkem kávy.Začněte tím, že si vyberete své zelené zrna, které vypadají jako tvrdý sušený hrášek! Zelené zrna se velmi liší velikostí a čím větší je zrna, tím déle budou pečené. Ujistěte se, že používáte zrna, které byly zcela umyté, protože to výrazně sníží množství plev. Proces pražení je to, co z tohoto tvrdého, nepijitelného zeleného zrna stává velmi uspokojivý a pitelný šálek kávy. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin