Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • French press

    French press je válcovou nádobou s pístem. Mletá láva je vložena do kávovaru a po určitou dobu ponořena do vody, pak stačí zmáčkout píst, aby jste přitlačili kávu dolů na dno nádoby.Káva se vylije na horní hrdlo. French press poskytuje domácí baristický zážitek s kompletní kontrolou nad šálkem. Přidejte tolik mleté kávy, kolik chcetePřidejte tolik vody (na jakoukoliv teplotu), jak chcetePonořte pro provedení extrakce na jakou dobu chcete Díky filtrovacímu pístu pracuje French press  nejlépe s hrubě mletou kávou, která neproklouzne. To však vyžaduje delší dobu extrakce. Jsou zde také další výhody mobility; jsou malé a nevyžadují kamna (máte-li jiný způsob, jak dostat horkou vodu) nebo elektrickou zásuvku. Dále by Vás mohlo zajímat:Jak vybrat mlýnek na kávuKde se nejčastěji káva pěstuje

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Dripper

     Už jsme si představili překapávací kávovar, french press, ale slyšeli jste o dripperu?Tady nejsou žádná tajemství: drippery používají namísto filtrů s plochým dnem kuželové filtry. Mohou být buď elektrické, tak automatické stroje, jako jsou výše uvedené nebo přenosné jednotky na přelití. Proč ten kuželový tvar?Poskytuje několik výhod, které filtry s plochým dnem nemají:Veškerá voda se míjí směrem ke dnu dripperu a kompletně přes mletou kávu (silnější šálek)Pokud se používají papírové filtry, zanikají problémy se stranami (nehoda vysypání obsahu filtru do šálku)Dripper můžete zakoupit zde: Dripper

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • Aeropress

    Je to stejný princip jako u Frenchpressu s některými rozdíly, AeroPress je kávovar mého výběru. Je malý, lehký, odolný a dává mi úplnou kontrolu nad kávou v rekordním čase.Vzpomínáte na french press, který napjal kávu dolů, abyste mohli vylít kávu skrz hrdlo?AeroPress je obrácená verze.Princip je stejný – smíchejte kávu a vodu v jakémkoliv poměru, a jak dlouho chcete – ale když je extrakce provedena, stlačte dolů píst, který tlačí kávu dolů a do šálku a kávu vzadu. AeroPress je skvělý z několika důvodů:Možnosti flexibility pro experimentování s hrubostí namletí kávy, poměry a teplotouPro použití s jemnou mletou kávou, což znamená rychlou extrakciSchopné udělat kondenzované nápoje ve stylu espressaPrakticky nezničitelný a neuvěřitelně kompaktní Dále by vás mohlo zajímat:Základní espresso receptJak správně našlehat mlékoPříslušenství k pákovému kávovaruKde se pěstuje káva?

    09.květen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - návod na přípravu (aktualizováno)

    Počátky frenchpressu jsou trochu obtížně vysledovatelné, ale zdá se, že vznikly v Itálii, nebo to mohla být Francie. Nejsme si jistí. Návrh ve své nejjednodušší formě začal jako tenká nebo kovová obrazovka připevněná k tyči a vrhla se do hrnce s vroucí vodou a hrubě mletou kávou. V roce 1929 patentoval návrh milánský designér jménem Attilio Calimani a my ho musíme poděkovat za moderní frenchpress.Frenchpress nebo káva s pístem, jak je známo v některých zemích, je skvělá metoda, protože je to velmi snadné a také neuvěřitelně odpouštějící. Je to zdaleka nejjednodušší způsob vaření piva a právě tato jednoduchost je tak skvělá. CO POTŘEBUJETE:24g hrubá mletá káva384 g vody při 200 ° -205 ° F (12 fluid oz)French PressStupniceBrew Paddle (nebo míchací tyčinka)KROK 1: OPLACHOVÁNÍNalijte horkou vodu do frenchpressu, aby se vypláchla veškerá zbytková káva a nádoba se zahřála.KROK 2: NAVÁŽENÍ A MLETÍOdměřte 24 g kávy a rozdrťte na hrubé nastavení. Mletí by se mělo podobat hrubé mořské soli. Nyní přidejte všechny brusky do tisku a vynulujte měřítko.KROK 3: LUHOVÁNÍZačněte nasycením kávy (asi 75 g kávy) a nechte ji na 30 sekund vykvétat. Měli byste vidět bubliny vycházející z tohoto mletí, to když káva začne uvolňovat plyny a všechny ty chutné chuti. Po 30 sekundách začněte kruhovým pohybem nalít vodu na kávu, dokud nedosáhnete 384 g vody.KROK 4: ZAMÍCHEJTE A ČEKEJTEDopřejte vaší kávě několik dobrých rozruchů s vařeným pádlem a poté víko na horní straně frenchpressu s pístem spočívajícím těsně nad tekutinou. Poté nastavte časovač na 3:30 a počkejte.KROK 5: USAZENÍPoté, co váš časovač zhasne (celkem 4 minuty jsou čas), pomalu klesejte. Nechte mleté ​​usadit se na dně kávy dalších 15 sekund.KROK 6: NALEJTE A VYHUTNEJTENalijte do zahřátého hrnku a podávejte, ale nezapijte poslední doušek, protože to bude mít nějaký kávový sediment!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • French press - Cold brew návod

    Studená voda je vynikající!Jakmile usrknete tento odvážný a přitom velmi jemný nápoj, pravděpodobně budete chtít, abyste si ho sami vyrobili.Vaření kávy tímto způsobem vytváří nápoj, který je hladký a má nižší úroveň kyselosti než tradičně vařená káva nebo espresso, ale stále si zachovává výraznou chuť. Ačkoli chutná horká s dušeným mlékem, studená vařená toddy se nejčastěji používá jako ledová káva.Naštěstí pro každého, kdo vlastní frenchpress, je možné vařit za studena snadno doma.Pamatujte, že stejně jako u všech druhů vaření kávy, pokus a omyl a vaše chuťové pohárky jsou tím nejlepším způsobem, jak vylepšit svůj nápoj.Pokyny pro vaření frenchpressu 1. Namelte svou oblíbenou čerstvou, celozrnnou kávu na hrubou mletí. Zaměřte se na velikost částic o něco hrubší, než je typická bruska typu French Press.2.Přidejte mletou kávu do svého tisku. Množství se bude lišit v závislosti na vaší chuti a velikosti tisku, ale dobrým místem pro start je 36 g (1,3 oz) kávy na 8fl oz šálku studené vody. Experimentujte a získejte perfektní poměr.3.Přidejte studenou filtrovanou vodu do vašeho lisu a promíchejte. Nezapomeňte nepoužívat destilovanou vodu.4. Počkejte asi 10 minut a ještě jednou promíchejte, abyste rozbili shluklou kávu nebo „puk“, který se mohl vytvořit nahoře.5. Zakryjte váš lis buď pístem nebo saranovým zábalem.6. Nechte kávu strmě nejméně 12 hodin. Kávu jsem často nastavoval v noci, aby byla ráno připravená. Kávu můžete nechat na přepážce nebo ji umístit do lednice.7. Po nejméně 12 hodinách stiskněte píst dolů stejně jako u běžného French Press.A je to! Máte Cold Brew!

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Hrubost mletí kávy pro Frenchpress

    Proč je hrubost mletí důležitá?Každá metoda vaření má sladké místo, kde získáte sladké chuťové tóny, aniž byste zasáhli extrahované a hořké tóny.Frenchpressy jsou jednou z nejpopulárnějších metod vaření, protože se snadno používají, a pokud se to udělá správně, může produkovat skvělý šálek kávy.Rozdíl mezi jedním z nejlepších šálků, jaké jste kdy měli, a hořkou, nepohnutou nepořádkem může být hrubost mleté ​​kávy, kterou používáte.Věda za extrakcí kávy a mletí:Když je káva vystavena vodě, rozpadá se a uvolňuje úžasnou chuť, která vás každé ráno přivádí zpět.Pokud káva tráví příliš mnoho času ve vodě, nebo jsou podklady příliš jemné, výsledná káva bude přeextrahovanou sládkou, která může být hořká. Pokud pozemek nestráví dostatek času ve vodě nebo jsou příliš hrubé, skončí se slabou vodou zalitou kávou.Čím jemnější je mletí zrnkové kávy, tím méně času potřebuje voda. Naopak, čím hrubší je mletí kávy, tím více času bude potřeba vařit vaše káva. Nalezení rovnováhy mezi příliš extrahovanou horkou kávou a slabou vodou zalitou kávou vám pomůže získat ten sladký šálek Joe.Jak tedy získáte tu bezchybnou rovnováhu?1. Začněte s hrubou mletou kávou (mořská sůl,písek)2. Vařit a přezkoumat. Byla káva příliš hořká? Pak vzorek trochu hrubší. Byla káva plochá nebo vodnatá? Drtit trochu jemněji.3. Opakujte, dokud nenajdete nastavení mlýnku, které vám nejlépe vyhovuje. Káva by měla mít sladkou, hustou chuť. Pokud je to místo toho hořké nebo zalévané, víte, že musíte upravit svůj mlýne.Hořký hrnek znamená, že vaše mletí je příliš jemné a musíte hrubost zvětšit, a poháněcí pohár znamená, že je musíte zmenšit.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Elektrický mlýnek vs. Ruční mlýnek - proč si sám namlít kávu ?

    Jedním slovem „chuť“. Čerstvě mletá káva chutná mnohem lépe než mletá káva. Vyzkoušejte vůni kávy, kterou jste právě den rozdrvili na zem. Rozdíl je ohromující! Mletí vlastní kávy vám také umožní změnit mletí tak, abyste získali maximum ze své preferované metody vaření. Bude to Frenchpress, Drip, Aeropress nebo Espresso?Je to všechno na tom, jak moc si kávu oblíbíte a v podstatě kolik chcete utratit, které určí, který mlýnek si zvolíte. Typ mlýnku na kávu, který vyberete, výrazně ovlivní to, jak vaše káva chutná. Níže jsem zdůraznil některé z hlavních bodů:Mlýnek na kávu mele zrna jedním ze dvou způsobů buď čepelí nebo otřepem.S ostří mlýnek je zrna v podstatě nakrájena na spoustu malých kousků bez uniformity velikosti. Výsledkem bude, že takto vytvořená mletá zrna bude horší než bruska na otřepy. Máte také malou kontrolu nad velikostí grindu, a tak podle mých zkušeností nejlépe funguje pro espresso. Jsou však velmi efektivní z hlediska nákladů a rychle připravují mletou kávu. Použití ostří je stále mnohem lepší než použití již mleté ​​kávy, kterou můžete získat v supermarketu.Ruční mlýnky - Se dvěma oscilačními talíři známými jako otřepy, které se spojují a doslova brousí zrna a ne je krájejí jako ostří brusek. Výsledkem je mnohem rovnoměrnější mletí a v důsledku toho mnohem lepší ochutnávka kávy. Máte spoustu kontroly nad svým grindem, a tak tato metoda funguje perfektně, což se vám někdy líbí. Burr mlýnky jsou mnohem dražší, ale jsou docela úplným důkazem při vytváření jednotné mlýnky.Elektrické mlýnky Vs Ruční mlýnky Je-li čas podstatou, pak elektrický mlýnek celou cestu. Věřím však, že pokud chcete ze svého zrna získat maximum, pak je manuál mnohem autentičtější. Mým základním pravidlem je elektrický mlýnek na otřepy během týdne a o víkendu ruční bruska, která mi poskytne speciální víkendové ošetření. Ruční mlýnky jsou také mnohem levnější než bruska na otřepy.Vyzkoušel jsem mnoho ručních brusek a často se mi zdálo, že je obtížné je otáčet, zejména pokud jsou připraveny na jemnou brusku.Hlavními výhodami jsou otřepy z nerezové oceli, které usnadňují mletí bobů ve srovnání s keramickými otřepy. Můžete přesně vidět, kolik kávy máte mletou, s čistou základnou. Když je čirý základ plný, znamená to, že máte perfektních 20 g mleté ​​kávy. Mlýnek Cracking Beans má velké množství různých nastavení mletí, takže si můžete vytvořit perfektní mletí pro Vámi vybraný způsob vaření, ať už jde o French Press nebo Espresso. Na závěr, výběr mlýnku na kávu je v konečném důsledku na vás. Věřte mi však, že je upřímně úžasné vyzkoušet stejnou mletou kávu zrnkové kávy různými způsoby, protože chuť se může tolik lišit. Výběr správného mlýnku na kávu je proto důležitou součástí vaší cesty pražením domácí kávy. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin