Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Jak na přípravu latte

    Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a mléko.Krmení tohoto návyku může být drahé, když kupujete nápoj nebo dva denně. V závislosti na vaší frekvenci vám investice do stroje na přípravu espressa může ušetřit nějaké peníze. Po nalezení dokonalého espressa musíte zvládnout kroky k vytvoření latte doma, rádi vám pomůžeme.Víte, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino?Tipy, jak začít:Pokud nechcete mít stroj vždy spuštěný, zapněte jej a nechte jej asi 20 minut zahřát. Zatímco se zahřívá, můžete připravit další kroky.Začněte studeným mlékem nebo mléčnou alternativou. Nalijte mléko do parního džbánu. Budete potřebovat asi 90-120 ml méně, než jaký bude váš celý nápoj. Takže pokud pijete 250ml latte. Nalijete 120ml  studeného mléka nebo mléčné alternativy.Před napařováním propláchněte parní hůlku. Tím se hůlka zahřeje a zbaví se přebytečné vody.Jakmile je stroj zahřátý, můžete začít. Pokud vytváříte horkou latte, chcete parní mléko před vytažením výstřelu espressa.Napařte mlékoZvládnutí techniky mléka vyžaduje čas; nicméně; Zjistili jsme, že s praxí může většina lidí vytvořit dobré mléko během několika dní a skvělé mléko během několika týdnů. Pěna je klíčem k latte kvality kavárny. Mikropěna se vytváří, když jsou bubliny v mléce tak malé, že je nevidíte. Zaměřte se na dušené mléko, které má jednotnou strukturu a lesklý lesk. Chcete se vyhnout velkým bublinám, pokud je to možné.Postupujte podle těchto kroků pro dokonalé mléko latte.1.Udržujte džbán rovně.2.Část parní hůlky částečně ponořte do poloviny mezi středem a stranou džbánu pod úhlem 45 stupňů.3.Začněte pomalým zaváděním vzduchu do mléka, abyste vytvořili vír a zvuk „psst, psst, psst“, dokud džbán a mléko nedosáhnou pokojové teploty. Zde získáte většinu bublin.4.Když mléko dosáhne pokojové teploty, ponořte hrot úplně a udržujte cyklón v džbánu. Tady si vytvoříte svou pěnu. (Zapomenutí tohoto kroku způsobí velké a agresivní bubliny)5.Vaše mléko je připraveno, když je džbán na dotek horký. Nechcete své mléko zahřívat teplejší než 160 stupňů, nebo riskujete opaření mléka, které mění chuť a texturu.6.Hůlku ihned otřete a očistěte.7.Jemně kroužte mlékem a dejte džbánu pár kohoutků proti přepážce, abyste odstranili všechny velké bubliny.Nyní je čas zatáhnout.Po přípravě mléka vždy chcete vytáhnout výstřel, protože nechcete, aby se záběry otočily. Espresso GrindEspresso používá velmi jemně mletou kávu. Podívejte se na náš blog o espresso grind, abyste jej vylepšili.Až budete mít více zkušeností s přípravou espresso nápojů, můžete experimentovat s mletím kávy a získat tak přesnou chuť. Ale prozatím si klademe za cíl naplnit portafilter 14 - 18 gramy espresso-mleté ​​kávy pro „dvojitý výstřel“.Nezapomeňte brousit espresso fazole v mlýnku na otřepy pro větší čerstvost a výsledkem je důslednější mletí.Utěsněte espresso 1.Vyrovnejte důvody. Vložte odměřenou kávu do portafilteru.2.Na portafilter a mletou kávu aplikujte přibližně 7-14kg rovnoměrného tlaku.3.Vložte portafilter a vytáhněte .4.Zkontrolujte svůj časovač. Ideální doba vaření vašeho espressa je mezi 20 - 30 sekundami.Dodržování těchto pokynů vám pomůže zajistit, aby byl váš výstřel správně vytažen, ale nezapomeňte si hrát se svým broušením a zdokonalit tak své výstřely z espressa.Míchání vašeho nápojeTeď, když máte mléko dušené a váš výstřel vytáhl čas, aby se vaše latte.Krouživým pohybem mléka znovu zapojte pěnu do mlékaNalijte své espresso výstřely do šálku.Pomalu nalijte vaše dušené mléko přes espresso ve vašem šálku, aby se začlenilo do latte

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Hrubost mletí kávy pro Frenchpress

    Proč je hrubost mletí důležitá?Každá metoda vaření má sladké místo, kde získáte sladké chuťové tóny, aniž byste zasáhli extrahované a hořké tóny.Frenchpressy jsou jednou z nejpopulárnějších metod vaření, protože se snadno používají, a pokud se to udělá správně, může produkovat skvělý šálek kávy.Rozdíl mezi jedním z nejlepších šálků, jaké jste kdy měli, a hořkou, nepohnutou nepořádkem může být hrubost mleté ​​kávy, kterou používáte.Věda za extrakcí kávy a mletí:Když je káva vystavena vodě, rozpadá se a uvolňuje úžasnou chuť, která vás každé ráno přivádí zpět.Pokud káva tráví příliš mnoho času ve vodě, nebo jsou podklady příliš jemné, výsledná káva bude přeextrahovanou sládkou, která může být hořká. Pokud pozemek nestráví dostatek času ve vodě nebo jsou příliš hrubé, skončí se slabou vodou zalitou kávou.Čím jemnější je mletí zrnkové kávy, tím méně času potřebuje voda. Naopak, čím hrubší je mletí kávy, tím více času bude potřeba vařit vaše káva. Nalezení rovnováhy mezi příliš extrahovanou horkou kávou a slabou vodou zalitou kávou vám pomůže získat ten sladký šálek Joe.Jak tedy získáte tu bezchybnou rovnováhu?1. Začněte s hrubou mletou kávou (mořská sůl,písek)2. Vařit a přezkoumat. Byla káva příliš hořká? Pak vzorek trochu hrubší. Byla káva plochá nebo vodnatá? Drtit trochu jemněji.3. Opakujte, dokud nenajdete nastavení mlýnku, které vám nejlépe vyhovuje. Káva by měla mít sladkou, hustou chuť. Pokud je to místo toho hořké nebo zalévané, víte, že musíte upravit svůj mlýne.Hořký hrnek znamená, že vaše mletí je příliš jemné a musíte hrubost zvětšit, a poháněcí pohár znamená, že je musíte zmenšit.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Instantní káva vs. mletá káva

    S hektickým a rušným jízdním řádem, plánovanými nebo neočekávanými cestami a dalšími obavami, které naléhají na náš čas a pozornost, se někteří lidé obracejí k okamžité kávě, aby si rychle zafixovali kofein.Užijte si čerstvý šálek kávy může být jedním z vašich oblíbených okamžiků za den. Ale se všemi věcmi, které tlačí na vaši pozornost a čas, může být náročné připravit si čerstvě uvařený šálek doma a zastavení v kavárně několikrát denně může být nákladné.Jak se však instantní káva liší od čerstvě mleté a kávy?Silné stránkySkvělé pro cestováníSuper jednoduchéNení vyžadován sládekRychlá příprava s minimálním vyčištěnímSingle-porceSlabé stránky Zastaraná chuťChuť aromaChemikálie používané při výroběPřidány příchutěOkamžitá káva se toutuje jako  skutečná  káva, ale je to tak?Pozadí:První verze instantní kávy byla vytvořena během občanské války Spojených států. Tato verze byla koncentrát káva / cukr / mléko, který se mísil s horkou vodou. Nápoj byl nesmírně nepopulární a jeho konzumace netrvala dlouho.V příštích několika desetiletích se po celém světě objevily „lepší“ verze instantní kávy. Ve třicátých letech 20. století po pokroku ve své produkci získala instantní káva popularitu jako výhodná alternativa k čerstvé kávě.Ačkoli káva je často nazývána fazolí kvůli svému vzhledu, je to vlastně semeno ovoce, známé jako kávová třešeň.Třešně se sbírají, semeno se oddělí od ovoce a potom se semeno suší. Po usušení se nazývá zelené kávové boby. Zelené kávové boby jsou posílány do pražíren kávy po celém světě a praženy. Tato pražená zrna jsou kávová zrna, která si můžete koupit v obchodě s potravinami nebo v oblíbené kavárně.Mletá káva jsou jen pražené fazole, které byly rozdrceny na menší velikost při přípravě na vaření. Po mletí lze kávová zrna uvařit do šálku kávy a označit tak konec cesty za nejtradičnější kávu.Ale pro instantní kávu právě začala cesta.Instantní kávu lze připravit dvěma způsoby a oba začínají  skutečnou  kávou.Jeden používá vysoké teploty a druhý používá nízké teploty.Vysoká teplota:Sušení rozprašovánímPři použití metody sušení rozprašováním k vytvoření instantních kávových krystalů se koncentrovaná tekutá káva rozprašuje jako jemná mlha do bobtnající a suché komory. Než káva udeří na podlahu, veškerá voda se vypařila a zanechala malé kávové granule.Nízká teplota:VymrazováníMetoda lyofilizace trvá několik dalších kroků. Prvním krokem je vařit kávu, až se z ní stane extrakt. Poté se extrakt ochladí pomocí chemikálií na -40 stupňů, kde spolu zamrzne. Dále se blok rozbije a vysuší. Výsledky ponechají kulaté krystalizované kávové granule. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Cappuccino vs. Latte

    Každý den lidé poprvé zažívají kávu a milují ji. Kávoví nadšenci touží vědět o všech věcech okolo kávy. Baristé si kladou spoustu otázek zvídavými patrony, kteří se snaží dozvědět více o kávě, kterou pijí. Jednou z nejčastějších otázek, které barista dostane, je,"Cappuccino vs Latte?"Jaké jsou rozdíly? Co si mám objednat?Rozhodování o tom, co objednat, není vždy snadné. Jak cappuccino, tak latte jsou vynikající a mezi zkušenými pijáky kávy mají obrovské následky.Jak se rozhodne nezkušený milovník kávy?I když vám nemůžeme říct, který z nich se vám bude líbit nejlépe, můžeme vám říct rozdíly, takže když je vyzkoušíte, víte, co můžete očekávat. Můžeme vám poskytnout dostatek informací, aby pro vás byla ta nejlepší volba .Nedovolte, aby vás nezkušenost nutila nechat si ujít svůj nový oblíbený nápoj.Cappuccino a latte:RozdílyCappuccino a latte jsou velmi podobné, což může být pro nezkušeného pijáka kávy matoucí. Oba jsou konstruovány pomocí espressa a mléka.Aby to ještě více nepomohlo, některé kavárny nezacházejí s těmito odlišnými nápoji příliš odlišně.Jaký je tedy rozdíl mezi cappuccinem a latte?Jednoduchá odpověď je mléko!Jak se mléko používá a kolik z toho je ve vašem nápoji, je v diskusi latte versus cappuccino odlišujícím faktorem.Abychom plně porozuměli rozdílům, pojďme podrobněji o cappuccinu a latte.cappuccinoCappuccino je nápoj na bázi espressa, který je rozdělen na třetiny. Myslete na jednu třetinu espressa, jednu třetinu napařeného mléka a jednu třetinu napěněné pěny. Protože je zlomen ve třetinách, tradiční cappuccino je pouze kolem 6 oz.cappuccino se obvykle podávají o něco chladnější než jiné nápoje z espressa při teplotě přibližně 130 - 140 stupňů. Podávají se při této teplotě, protože se jedná o „sladké místo“, kde se uvolňují cukry v mléce a dříve, než začnou hořet.latteLatte je espresso a šlehané mléko. Pokud se to dělá správně, měl by váš latte mít na horní straně světlou vrstvu pěny. Neexistuje žádná definovaná velikost latte, takže můžete mít tak velkou latte, jako máte nádobu, která ji drží.Ale čím větší dostanete, tím méně espressa budete chutnat, takže při výběru velikosti buďte opatrní.cappuccino VS latte:VýsledkyAčkoli existuje několik tvrdých a rychlých pravidel, pokud jde o cappuccino a latte, stále existuje mnoho vlastností vašeho nápoje, které můžete změnit, aby vyhovovaly vaší touze.Ztratíte trochu tekutiny z napařeného mléka, ale zůstane vám vzdušnější, lehčí, načechraný nápoj s texturou.Můžete přidat příchutě, cukr nebo skořicový prášek do jakéhokoli latte nebo cappuccina, aby se vaše kávová rutina změnila, když chcete něco jiného, ​​ale ne příliš odlišného od běžné objednávky v kavárně.Nyní, když víte, jaký je rozdíl mezi cappuccinem a latte, budete vědět, který nápoj si objednáte, až příště toužíte po pití z vaší oblíbené místní kavárny. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Rozdíl mezi kávovými zrny Robusta a Arabica

    Kávová zrna Robusta a Arabica jsou dvě nejběžnější odrůdy použitých zrn. Jsou však velmi odlišné. Jaký je mezi nimi rozdíl?Pěstování a nákladyKáva Robusta je mnohem snazší pěstovat než Arabica a jak název napovídá, je mnohem odolnější vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. zrna robusta se pěstují hlavně ve Vietnamu a Brazílie je jedním z hlavních producentů Arabiky. zrna robusta jsou obvykle mnohem levnější, protože se snadněji pěstují. Hladiny kofeinuZrna Robusta obsahují mnohem více kofeinu než Arabica. zrna robusta je kolem 2,2 - 2,7%  kofeinu a zrna Arabica je kolem 1,2 - 1,5% . Vyšší obsah kofeinu je jednou z věcí, díky nimž je kávovník robusta méně náchylný k škůdcům a chorobám. Hladina cukruZrna Arabica obsahují téměř dvojnásobné množství cukrů ve srovnání s Robustou. Výsledkem je úplně jiná chuť.AntioxidantyKávová zrna jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, jako je kofein, kyseliny chlorogenové, kyselina nikotinová, trigonellin, kavestol a kahweol, které mají významný potenciál jako antioxidanty. zrna Arabica mají asi o 15% více Trigoneliny, ale mají asi o 29% méně kyseliny Nicotrinic. Zrna Robusta bývají používány v italských tmavých pražících a instantních kávách, kde se zrna Arabica používají mnohem více v obchodech s kávou a na domácím pečení. ChuťRobusta v podstatě nechutná tak dobře jako Robusta. zrna Arabica jsou obvykle mnohem plodnější a sladší než zrna Robusta. Pro ty, kteří mají rádi silnou kávu, může být jejich preferovanou chutí zrna Robusta.   

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Elektrický mlýnek vs. Ruční mlýnek - proč si sám namlít kávu ?

    Jedním slovem „chuť“. Čerstvě mletá káva chutná mnohem lépe než mletá káva. Vyzkoušejte vůni kávy, kterou jste právě den rozdrvili na zem. Rozdíl je ohromující! Mletí vlastní kávy vám také umožní změnit mletí tak, abyste získali maximum ze své preferované metody vaření. Bude to Frenchpress, Drip, Aeropress nebo Espresso?Je to všechno na tom, jak moc si kávu oblíbíte a v podstatě kolik chcete utratit, které určí, který mlýnek si zvolíte. Typ mlýnku na kávu, který vyberete, výrazně ovlivní to, jak vaše káva chutná. Níže jsem zdůraznil některé z hlavních bodů:Mlýnek na kávu mele zrna jedním ze dvou způsobů buď čepelí nebo otřepem.S ostří mlýnek je zrna v podstatě nakrájena na spoustu malých kousků bez uniformity velikosti. Výsledkem bude, že takto vytvořená mletá zrna bude horší než bruska na otřepy. Máte také malou kontrolu nad velikostí grindu, a tak podle mých zkušeností nejlépe funguje pro espresso. Jsou však velmi efektivní z hlediska nákladů a rychle připravují mletou kávu. Použití ostří je stále mnohem lepší než použití již mleté ​​kávy, kterou můžete získat v supermarketu.Ruční mlýnky - Se dvěma oscilačními talíři známými jako otřepy, které se spojují a doslova brousí zrna a ne je krájejí jako ostří brusek. Výsledkem je mnohem rovnoměrnější mletí a v důsledku toho mnohem lepší ochutnávka kávy. Máte spoustu kontroly nad svým grindem, a tak tato metoda funguje perfektně, což se vám někdy líbí. Burr mlýnky jsou mnohem dražší, ale jsou docela úplným důkazem při vytváření jednotné mlýnky.Elektrické mlýnky Vs Ruční mlýnky Je-li čas podstatou, pak elektrický mlýnek celou cestu. Věřím však, že pokud chcete ze svého zrna získat maximum, pak je manuál mnohem autentičtější. Mým základním pravidlem je elektrický mlýnek na otřepy během týdne a o víkendu ruční bruska, která mi poskytne speciální víkendové ošetření. Ruční mlýnky jsou také mnohem levnější než bruska na otřepy.Vyzkoušel jsem mnoho ručních brusek a často se mi zdálo, že je obtížné je otáčet, zejména pokud jsou připraveny na jemnou brusku.Hlavními výhodami jsou otřepy z nerezové oceli, které usnadňují mletí bobů ve srovnání s keramickými otřepy. Můžete přesně vidět, kolik kávy máte mletou, s čistou základnou. Když je čirý základ plný, znamená to, že máte perfektních 20 g mleté ​​kávy. Mlýnek Cracking Beans má velké množství různých nastavení mletí, takže si můžete vytvořit perfektní mletí pro Vámi vybraný způsob vaření, ať už jde o French Press nebo Espresso. Na závěr, výběr mlýnku na kávu je v konečném důsledku na vás. Věřte mi však, že je upřímně úžasné vyzkoušet stejnou mletou kávu zrnkové kávy různými způsoby, protože chuť se může tolik lišit. Výběr správného mlýnku na kávu je proto důležitou součástí vaší cesty pražením domácí kávy.A co ve chvíli, kdy si namelete více kávy, než jste schopni vypít? Zkuste si upéct kávové cukroví. Chutné ke kávě i bez.  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin