Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Jak udržet kávu čerstou

    Káva je hlavně o zrnu!Jakmile najdete své oblíbené kávové boby, dalším krokem je naučit se je uchovávat.Pokud jste kupovali masově vyráběnou, předem mletou kávu v obchodě s potravinami, vám chybí. Změna kávy na čerstvě pražené celé zrna změní váš život.Jakmile je káva pražená, začíná ztrácet svěžest.U espressa vrcholí celé zrna 3 dny po upražení a jejich čerstvost zůstává 14 dní. Celá zrna pro odkapávací kávu lze bez obav použít až měsíc.Mletá káva si udržuje svou optimální čerstvost až po dobu jednoho týdne. Všechno kolem toho a vy budete rychle pít zatuchlou a hořkou kávu. Proto je potřeba kávu pořádně skladovat.To je jeden z důvodů, proč nákup masově vyráběné mleté ​​kávy nepřináší stejnou čerstvou a lahodnou chuť, jako získání šálku Java ve vaší oblíbené místní kavárně.Při ukládání kávy existuje několik univerzálních pravd.Jedním z nejčastějších způsobů, jak uchovávat kávu, je v mrazničce. Ale je to ten správný způsob, jak uložit vaše drahé zrna?Opakované zmrazování a rozmrazování kávy může vést ke kondenzaci na zrna. To pro vás znamená, že skončí s šálkem Joe, který chutná jako karton místo sametové dobroty, kterou očekáváte.Fuj!Při nákupu kávy mějte na paměti, kolik kávy si myslíte, že budete pít za 1-2 týdny. Pokud se ocitnete s větším množstvím, než kolik můžete pít za 7-14 dní, rozdělte kávu na porce po 1 týdnu a uzavřete je ve vzduchotěsných nádobách.I když to je v pořádku používat mrazák, kdy nebudete pravidelně vytažení kávu, nemusíte muset zmrazit kávu, aby to čerstvé.Nejlepší způsob, jak udržet své zrna čerstvé, je jednoduše je udržovat ve vzduchotěsném obalu.Vzduchotěsný obal zabrání zrnům shromažďovat vlhkost nebo přijímat vnější příchutě. Nikdo nechce mít šálek kávy, která chutná jako losos včerejší noci, bez ohledu na to, jak chutná večeře.Kvalitní balení kávy je na vzestupu. Mnoho společností má na mysli čerstvost vašich zrn, takže používají tašky, které přicházejí s těsněním na zip. Pokud pražírna, ze které kupujete kávu, nepoužívá tyto typy sáčků, nebojte se.K dispozici je spousta kontejnerů, které můžete použít, například kontejnery z Airscape, které mají technologii vakuového těsnění, která udržuje vaše položky čerstvé. Většina z těchto kontejnerů prodává za 400-1000 kč.Tyto vakuově utěsněné nádoby obvykle obsahují 1 až 2 kg kávy a udržují čerstvé zrna tím, že umožňují úniku oxidu uhličitého a zároveň udržují kyslík mimo.Pokud jste v rozpočtu, Mason sklenice jsou dobrým způsobem, jak uložit vaše čerstvé kávová zrna v tomto optimálním časovém rámciMáte kávu a máte úložný kontejner, nyní je čas přijít na to, kam ji chcete udržet.Nechceš jít hledat kávu napůl vzhůru, strčit prsty na nohou a hodit hrnky v 5 ráno. Vyberte si místo poblíž kávovaru - chladné a suché místo, mimo světlo, jako je skříň nebo spíž.Nákup pouze toho, co potřebujete a správné skladování kávy, zaručí chutnou kávu každý den!Pití chutné kávy doma by nemělo být hazard. Dodržováním těchto tipů se vyhnete odhadům z vašeho šálku a pomůže zajistit, aby poslední šálek kávy, kterou pijete z balíčku, bylo stejně dobré jako první.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak si vybrat mlýnek na kávu

    Vůně čerstvě mleté ​​kávy.Neexistuje nic, jako by to tam bylo?Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy si myslí, že vůně je nádherná.Nikdo nemůže popřít, že aromatické látky hrají významnou roli v chuťovém zážitku. Jediným nejlepším způsobem, jak maximalizovat výraznou chuť vaší kávy, je řádně ji rozdrvit těsně před vařením.Zjistit, jak si vybrat mlýnek na kávu, může být výzvou.Jako většina nástrojů ve vaší kuchyni, ne všechny brusky jsou vytvořeny rovnocenné.Investice do mlýnku není žádným lákadlem, když uvážíte, o kolik více chuti a vyváženosti vám přinese zážitek z pití kávy.1 - Rovnoměrnost velikosti mletí:Cílem je rozdrtit vaše zrna na částice podobné velikosti, aby k extrakci došlo rovnoměrně.Vařící těstoviny jsou dobrou analogií; Pokud byste chtěli vařit andělské vlasové nudle a penne, nevyhodili byste je dohromady. Tyto 2 různé velikosti těstovin by vyžadovaly různou dobu vaření vody.Totéž platí o velikosti částic mleté ​​kávy.Nikdo nechce al dente a pálené nudle ve stejné míse, ani nechceme slabou nebo blátivou kávu.Rovnoměrná extrakce vede k plné, vyvážené a bohaté kávě.2 - Nastavitelnost hrubosti mletí:Různé způsoby vaření piva vyžadují různé velikosti mletí.Správný mlýnek usnadňuje nastavení velikosti mletí pro různé způsoby vaření nebo velikosti šarží. Tento článek  vysvětluje souvislosti mezi velikostí grindu a metodou vaření.3 - Mletí za studena:Ideální mlýnek mele kávu, aniž by vytvářel příliš velké tření nebo teplo.Nadměrné teplo během skladování nebo při mletí může zhoršit chuť a vůni kávy, než jste si ji mohli užít. Mlýnek s čepelíMele kávová zrna s vířícími čepelemi z nerezové oceli při velmi vysokých otáčkách (20 000–30 000 otáček za minutu)KLADY:Velmi cenově dostupné za méně než 40 dolarůZabírá velmi málo místa na pultuNEVÝHODY:Vysoké otáčky zahřívají kávu během mletíKotleta a kostky zrna způsobující nekonzistentní velikost částicNeexistuje žádný mechanismus pro úpravu velikosti mletíOmezená vstupní / výstupní kapacitaElektrický mlýnekMele kávu mezi párem vroubkovaných otřepů při nízkých otáčkách (400 až 1700 otáček za minutu).KLADYVynikající rovnoměrnost velikosti mletíNastavitelné velikosti mletí pro různé způsoby vařeníRychlé a chladné broušeníNEVÝHODYNákladyHlučnýRelativně velká stopa v kuchyniRuční mlýnekKLADYBroušení stejné kvality jako u mnoha elektrických brusek na otřepySnadné použitíKlidCenově dostupná cena u modelů se základní úrovní kolem 30 - 50 $Skvělé pro kempování nebo cestování, protože je přenosný a nevyžaduje elektřinuMalá kuchyňská stopaNEVÝHODYJednoduché funkce, které nejsou určeny pro složité použitíMalá kapacita, nejvhodnější pro 1 nebo 2 šálky kávy najednouK broušení vyžaduje více času a úsilí (tuk na lokty)U některých modelů může být nastavení broušení výzvou  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin