Výsledky vyhledávání v sekci: O kávě
  • Návod na přípravu kávy Chemex

    Nejen, že je Chemex na první pohled snadný, ale také produkuje lahodný šálek. Tato kultovní metoda vaření byla navržena v roce 1941 a objevila se ve sbírce návrhů MOMA, mnoha stolních počítačích po celém světě a v sitcomu Friends. Chemex odlišuje jeho jemnou, čajovou chuť.Co budete potřebovat:Chemex + filtr24g mleté ​​kávyvodu o teplotě 200 stupňu (hned po varu)váhaHrnek o objemu 350ml nebo větší (nebo karafa na vaření) Filtry Chemex jsou složeny do čtyř vrstev, aby se začalo vařit, aby se filtr otevřel tak, aby tři vrstvy směřovaly k výtoku a jedna vrstva směřovala dozadu. To by mělo vytvořit kuželovitý tvar, který sedí v jedné rovině se stěnami.Jakmile je filtr správně otevřen a umístěn do Chemexu, nalijte na něj horkou vodu; to vypláchne chuť papíru a také předehřeje nádobu. Po vylití vody zlikvidujte pozemky do filtru a postavte Chemex na stupnici. Vynulujte to a jste připraveni se nalévat!Začněte tím, že použijete jen tolik vody k nasycení kávy, asi 50 gramů, pokud používáte výše uvedená měření, a nechte ji nastavit asi 30-45 sekund. Tomu se říká květ. Kvetení umožňuje důvodům uvolňovat CO2, odkud pochází většina příchutí nalezených v kávě. Je to také dobrý indikátor čerstvosti. Čím déle sedí zrna, tím více CO2 se uvolňuje přirozeně, takže zastaralé zrna neuvolní mnoho plynu. Čím větší je květ, tím svěží a chutnější bude váš šálek.Poté, co vaše káva kvést, začněte nalévat. Pro Chemex, který chcete nalít kruhovým pohybem po podloží, dokud se kašovitá hmota nezvýšila asi v polovině kužele. Než přidáte další vodu, nechte ji téměř úplně odtéct. Kdykoli jste připraveni přidat další vodu, začněte nalévat do středu a spirály ven, dávejte pozor, abyste nelili přímo na papír. Trik spočívá v tom, že vylejete svůj čas, abyste skončili kolem dvou a půlminutové značky a výsledkem je celková doba vaření 3 minuty. Vyjměte filtr, dejte své kávě dobré víření a jste připraveni sloužit!Potom navážte 24 gramů kávy. Protože použitý filtr je o něco tlustší než jiné metody nalévání, bude drcení kávy více na straně hrubě mleté ​​mořské soli.

    23.říjen 2019 - Napsal: Lukas Tobolak

  • Jak udržet kávu čerstou

    Káva je hlavně o zrnu!Jakmile najdete své oblíbené kávové boby, dalším krokem je naučit se je uchovávat.Pokud jste kupovali masově vyráběnou, předem mletou kávu v obchodě s potravinami, vám chybí. Změna kávy na čerstvě pražené celé zrna změní váš život.Jakmile je káva pražená, začíná ztrácet svěžest.U espressa vrcholí celé zrna 3 dny po upražení a jejich čerstvost zůstává 14 dní. Celá zrna pro odkapávací kávu lze bez obav použít až měsíc.Mletá káva si udržuje svou optimální čerstvost až po dobu jednoho týdne. Všechno kolem toho a vy budete rychle pít zatuchlou a hořkou kávu. Proto je potřeba kávu pořádně skladovat.To je jeden z důvodů, proč nákup masově vyráběné mleté ​​kávy nepřináší stejnou čerstvou a lahodnou chuť, jako získání šálku Java ve vaší oblíbené místní kavárně.Při ukládání kávy existuje několik univerzálních pravd.Jedním z nejčastějších způsobů, jak uchovávat kávu, je v mrazničce. Ale je to ten správný způsob, jak uložit vaše drahé zrna?Opakované zmrazování a rozmrazování kávy může vést ke kondenzaci na zrna. To pro vás znamená, že skončí s šálkem Joe, který chutná jako karton místo sametové dobroty, kterou očekáváte.Fuj!Při nákupu kávy mějte na paměti, kolik kávy si myslíte, že budete pít za 1-2 týdny. Pokud se ocitnete s větším množstvím, než kolik můžete pít za 7-14 dní, rozdělte kávu na porce po 1 týdnu a uzavřete je ve vzduchotěsných nádobách.I když to je v pořádku používat mrazák, kdy nebudete pravidelně vytažení kávu, nemusíte muset zmrazit kávu, aby to čerstvé.Nejlepší způsob, jak udržet své zrna čerstvé, je jednoduše je udržovat ve vzduchotěsném obalu.Vzduchotěsný obal zabrání zrnům shromažďovat vlhkost nebo přijímat vnější příchutě. Nikdo nechce mít šálek kávy, která chutná jako losos včerejší noci, bez ohledu na to, jak chutná večeře.Kvalitní balení kávy je na vzestupu. Mnoho společností má na mysli čerstvost vašich zrn, takže používají tašky, které přicházejí s těsněním na zip. Pokud pražírna, ze které kupujete kávu, nepoužívá tyto typy sáčků, nebojte se.K dispozici je spousta kontejnerů, které můžete použít, například kontejnery z Airscape, které mají technologii vakuového těsnění, která udržuje vaše položky čerstvé. Většina z těchto kontejnerů prodává za 400-1000 kč.Tyto vakuově utěsněné nádoby obvykle obsahují 1 až 2 kg kávy a udržují čerstvé zrna tím, že umožňují úniku oxidu uhličitého a zároveň udržují kyslík mimo.Pokud jste v rozpočtu, Mason sklenice jsou dobrým způsobem, jak uložit vaše čerstvé kávová zrna v tomto optimálním časovém rámciMáte kávu a máte úložný kontejner, nyní je čas přijít na to, kam ji chcete udržet.Nechceš jít hledat kávu napůl vzhůru, strčit prsty na nohou a hodit hrnky v 5 ráno. Vyberte si místo poblíž kávovaru - chladné a suché místo, mimo světlo, jako je skříň nebo spíž.Nákup pouze toho, co potřebujete a správné skladování kávy, zaručí chutnou kávu každý den!Pití chutné kávy doma by nemělo být hazard. Dodržováním těchto tipů se vyhnete odhadům z vašeho šálku a pomůže zajistit, aby poslední šálek kávy, kterou pijete z balíčku, bylo stejně dobré jako první.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Nejlepší úroveň pražení

    Výběr nejlepší pražené kávy může být ohromující. Existuje spousta kávových společností. Která zrna je nejlepší káva? Existuje nejlepší káva? A kde vůbec začnete?Kávová zrna přirozeně vytvoří řadu příchutí. Tyto příchutě závisí na tom, odkud pocházejí, jak jsou zpracovávány, pečeny a vařeny.A to je v pořádku.Existuje velké množství káv a všechny mají jedinečnou chuť. Jak tedy zúžíte výběr?Nejprve vyhledejte pražiče, kterému můžete věřit a upřednostňujte nákup fazolí nejvyšší kvality.Nejlepší káva na světě bude vyrábět kávu s nízkou chutí, pokud budou použité zelené fazolky nízké kvality. Existují tři základní kategorizace pražení; Světlé, střední a tmavéObecně lze říci, že každá ze tří pečeně má odlišné vlastnosti. Jakmile se dozvíte, co od každého pečeného profilu můžete očekávat, můžete interpretovat poznámky k ochutnávce poskytnuté vaší pražírnou a najít svou dokonal Světle pražená kávaSvětle pečnáá jsou kávová zrna, která strávila v pražírně nejméně času. Fazole mají tendenci být světle hnědé barvy a zachovávají si většinu charakteristických chuťových vlastností kávy.Mnoho speciálních konzumentů kávy si užívá snadno rozlišitelných jedinečných chutí lehké pečeně. Dávají přednost tomu, aby mohli vybrat každou z jasnějších poznámek.Světlé pečeně však nejsou celkově nejoblíbenější volbou. Vysoká kyselost může být pro některé lidi nechutná.Středně pražená kávaStřední pečeně bude mít často tmavě hnědou barvu, na těchto fazolí mohou být viditelné oleje, ale pouze v malých korálcích. Středně pražená káva je nejvyváženější kávou ze tří.Dobré středně pečená káva uchová některé z jedinečných chuťových vlastností fazolí a přidá sladkost z karamelizačního procesu.Harmonie chutí dává těmto kávám univerzální přitažlivost, díky níž jsou středně pečené nejoblíbenější volbou mezi specializovanými pijáky kávy.Tmavě pražená kávaTmavě pražené fazole vypadají mastně a velmi tmavě hnědé (někdy téměř černé). Tradiční, kvalitní, tmavě pražená káva má tendenci nabízet příchutě čokolády a kouřového karamelu.Tmavě pražená káva má odvážnou texturu a bohatou chuť, jasná kyselost přítomná v lehké pečeně je nahrazena těžkou karamelizovanou sladkostí.Typicky země původu a použité zpracování budou mít obrovský dopad na chuť kávy, to je méně důležité u tmavě pražených káv.U tmavé pečeně může být obtížné zjistit vlastnosti původu kávy, téměř výhradně ochutnáte bohaté tmavé tóny z procesu pražení. Více o přežení se dočtete zde.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak si vybrat mlýnek na kávu

    Vůně čerstvě mleté ​​kávy.Neexistuje nic, jako by to tam bylo?Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy si myslí, že vůně je nádherná.Nikdo nemůže popřít, že aromatické látky hrají významnou roli v chuťovém zážitku. Jediným nejlepším způsobem, jak maximalizovat výraznou chuť vaší kávy, je řádně ji rozdrvit těsně před vařením.Zjistit, jak si vybrat mlýnek na kávu, může být výzvou.Jako většina nástrojů ve vaší kuchyni, ne všechny brusky jsou vytvořeny rovnocenné.Investice do mlýnku není žádným lákadlem, když uvážíte, o kolik více chuti a vyváženosti vám přinese zážitek z pití kávy.1 - Rovnoměrnost velikosti mletí:Cílem je rozdrtit vaše zrna na částice podobné velikosti, aby k extrakci došlo rovnoměrně.Vařící těstoviny jsou dobrou analogií; Pokud byste chtěli vařit andělské vlasové nudle a penne, nevyhodili byste je dohromady. Tyto 2 různé velikosti těstovin by vyžadovaly různou dobu vaření vody.Totéž platí o velikosti částic mleté ​​kávy.Nikdo nechce al dente a pálené nudle ve stejné míse, ani nechceme slabou nebo blátivou kávu.Rovnoměrná extrakce vede k plné, vyvážené a bohaté kávě.2 - Nastavitelnost hrubosti mletí:Různé způsoby vaření piva vyžadují různé velikosti mletí.Správný mlýnek usnadňuje nastavení velikosti mletí pro různé způsoby vaření nebo velikosti šarží. Tento článek  vysvětluje souvislosti mezi velikostí grindu a metodou vaření.3 - Mletí za studena:Ideální mlýnek mele kávu, aniž by vytvářel příliš velké tření nebo teplo.Nadměrné teplo během skladování nebo při mletí může zhoršit chuť a vůni kávy, než jste si ji mohli užít. Mlýnek s čepelíMele kávová zrna s vířícími čepelemi z nerezové oceli při velmi vysokých otáčkách (20 000–30 000 otáček za minutu)KLADY:Velmi cenově dostupné za méně než 40 dolarůZabírá velmi málo místa na pultuNEVÝHODY:Vysoké otáčky zahřívají kávu během mletíKotleta a kostky zrna způsobující nekonzistentní velikost částicNeexistuje žádný mechanismus pro úpravu velikosti mletíOmezená vstupní / výstupní kapacitaElektrický mlýnekMele kávu mezi párem vroubkovaných otřepů při nízkých otáčkách (400 až 1700 otáček za minutu).KLADYVynikající rovnoměrnost velikosti mletíNastavitelné velikosti mletí pro různé způsoby vařeníRychlé a chladné broušeníNEVÝHODYNákladyHlučnýRelativně velká stopa v kuchyniRuční mlýnekKLADYBroušení stejné kvality jako u mnoha elektrických brusek na otřepySnadné použitíKlidCenově dostupná cena u modelů se základní úrovní kolem 30 - 50 $Skvělé pro kempování nebo cestování, protože je přenosný a nevyžaduje elektřinuMalá kuchyňská stopaNEVÝHODYJednoduché funkce, které nejsou určeny pro složité použitíMalá kapacita, nejvhodnější pro 1 nebo 2 šálky kávy najednouK broušení vyžaduje více času a úsilí (tuk na lokty)U některých modelů může být nastavení broušení výzvou  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Instantní káva vs. mletá káva

    S hektickým a rušným jízdním řádem, plánovanými nebo neočekávanými cestami a dalšími obavami, které naléhají na náš čas a pozornost, se někteří lidé obracejí k okamžité kávě, aby si rychle zafixovali kofein.Užijte si čerstvý šálek kávy může být jedním z vašich oblíbených okamžiků za den. Ale se všemi věcmi, které tlačí na vaši pozornost a čas, může být náročné připravit si čerstvě uvařený šálek doma a zastavení v kavárně několikrát denně může být nákladné.Jak se však instantní káva liší od čerstvě mleté a kávy?Silné stránkySkvělé pro cestováníSuper jednoduchéNení vyžadován sládekRychlá příprava s minimálním vyčištěnímSingle-porceSlabé stránky Zastaraná chuťChuť aromaChemikálie používané při výroběPřidány příchutěOkamžitá káva se toutuje jako  skutečná  káva, ale je to tak?Pozadí:První verze instantní kávy byla vytvořena během občanské války Spojených států. Tato verze byla koncentrát káva / cukr / mléko, který se mísil s horkou vodou. Nápoj byl nesmírně nepopulární a jeho konzumace netrvala dlouho.V příštích několika desetiletích se po celém světě objevily „lepší“ verze instantní kávy. Ve třicátých letech 20. století po pokroku ve své produkci získala instantní káva popularitu jako výhodná alternativa k čerstvé kávě.Ačkoli káva je často nazývána fazolí kvůli svému vzhledu, je to vlastně semeno ovoce, známé jako kávová třešeň.Třešně se sbírají, semeno se oddělí od ovoce a potom se semeno suší. Po usušení se nazývá zelené kávové boby. Zelené kávové boby jsou posílány do pražíren kávy po celém světě a praženy. Tato pražená zrna jsou kávová zrna, která si můžete koupit v obchodě s potravinami nebo v oblíbené kavárně.Mletá káva jsou jen pražené fazole, které byly rozdrceny na menší velikost při přípravě na vaření. Po mletí lze kávová zrna uvařit do šálku kávy a označit tak konec cesty za nejtradičnější kávu.Ale pro instantní kávu právě začala cesta.Instantní kávu lze připravit dvěma způsoby a oba začínají  skutečnou  kávou.Jeden používá vysoké teploty a druhý používá nízké teploty.Vysoká teplota:Sušení rozprašovánímPři použití metody sušení rozprašováním k vytvoření instantních kávových krystalů se koncentrovaná tekutá káva rozprašuje jako jemná mlha do bobtnající a suché komory. Než káva udeří na podlahu, veškerá voda se vypařila a zanechala malé kávové granule.Nízká teplota:VymrazováníMetoda lyofilizace trvá několik dalších kroků. Prvním krokem je vařit kávu, až se z ní stane extrakt. Poté se extrakt ochladí pomocí chemikálií na -40 stupňů, kde spolu zamrzne. Dále se blok rozbije a vysuší. Výsledky ponechají kulaté krystalizované kávové granule. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Rozdíl mezi kávovými zrny Robusta a Arabica

    Kávová zrna Robusta a Arabica jsou dvě nejběžnější odrůdy použitých zrn. Jsou však velmi odlišné. Jaký je mezi nimi rozdíl?Pěstování a nákladyKáva Robusta je mnohem snazší pěstovat než Arabica a jak název napovídá, je mnohem odolnější vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám. zrna robusta se pěstují hlavně ve Vietnamu a Brazílie je jedním z hlavních producentů Arabiky. zrna robusta jsou obvykle mnohem levnější, protože se snadněji pěstují. Hladiny kofeinuZrna Robusta obsahují mnohem více kofeinu než Arabica. zrna robusta je kolem 2,2 - 2,7%  kofeinu a zrna Arabica je kolem 1,2 - 1,5% . Vyšší obsah kofeinu je jednou z věcí, díky nimž je kávovník robusta méně náchylný k škůdcům a chorobám. Hladina cukruZrna Arabica obsahují téměř dvojnásobné množství cukrů ve srovnání s Robustou. Výsledkem je úplně jiná chuť.AntioxidantyKávová zrna jsou bohatým zdrojem biologicky aktivních látek, jako je kofein, kyseliny chlorogenové, kyselina nikotinová, trigonellin, kavestol a kahweol, které mají významný potenciál jako antioxidanty. zrna Arabica mají asi o 15% více Trigoneliny, ale mají asi o 29% méně kyseliny Nicotrinic. Zrna Robusta bývají používány v italských tmavých pražících a instantních kávách, kde se zrna Arabica používají mnohem více v obchodech s kávou a na domácím pečení. ChuťRobusta v podstatě nechutná tak dobře jako Robusta. zrna Arabica jsou obvykle mnohem plodnější a sladší než zrna Robusta. Pro ty, kteří mají rádi silnou kávu, může být jejich preferovanou chutí zrna Robusta.   

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Proč pražit svou vlastní kávu?

    Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických změn vytváří jedinečný aromatický hnědý kávový zrnek.Proces pražení vytlačuje vodu ze zrn a přeměňuje některé cukry na plynný CO2. Pečení karamelizuje cukry v zrnu a přeměňuje je na vonné ochucené oleje. Pražená káva získává svou charakteristickou chuť z karamalizovaných cukrů a olejů v zrnu.Čerstvě pražená káva je na svém vrcholu 24 až 72 hodin po pečení a poté se část aroma oxiduje vzduchem a ztrácí tak chuť. I ve vzduchotěsném obalu se chuť pokaždé, když se otevře, sníží. Po týdnu se velké množství aroma snížilo, a proto je čerstvost klíčová.Pokud nežijete v blízkosti speciální pražírny, která praží alespoň jednou týdně, nedostanete nejčerstvější nejvíce aromatickou kávu. Káva nalezená v obchodech nebo supermarketech mohla být pražena před měsíci a v důsledku toho káva tolik chutí a vůní chybí. Přijďte se k nám podívat jak se praží káva.Kromě čerstvosti pečení vlastní kávy ušetříte tolik peněz a v podstatě je to poloviční cena pražené kávy. Proč se spokojit s nižším a méně uspokojujícím šálkem kávy.Začněte tím, že si vyberete své zelené zrna, které vypadají jako tvrdý sušený hrášek! Zelené zrna se velmi liší velikostí a čím větší je zrna, tím déle budou pečené. Ujistěte se, že používáte zrna, které byly zcela umyté, protože to výrazně sníží množství plev. Proces pražení je to, co z tohoto tvrdého, nepijitelného zeleného zrna stává velmi uspokojivý a pitelný šálek kávy. 

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Elektrický mlýnek vs. Ruční mlýnek - proč si sám namlít kávu ?

    Jedním slovem „chuť“. Čerstvě mletá káva chutná mnohem lépe než mletá káva. Vyzkoušejte vůni kávy, kterou jste právě den rozdrvili na zem. Rozdíl je ohromující! Mletí vlastní kávy vám také umožní změnit mletí tak, abyste získali maximum ze své preferované metody vaření. Bude to Frenchpress, Drip, Aeropress nebo Espresso?Je to všechno na tom, jak moc si kávu oblíbíte a v podstatě kolik chcete utratit, které určí, který mlýnek si zvolíte. Typ mlýnku na kávu, který vyberete, výrazně ovlivní to, jak vaše káva chutná. Níže jsem zdůraznil některé z hlavních bodů:Mlýnek na kávu mele zrna jedním ze dvou způsobů buď čepelí nebo otřepem.S ostří mlýnek je zrna v podstatě nakrájena na spoustu malých kousků bez uniformity velikosti. Výsledkem bude, že takto vytvořená mletá zrna bude horší než bruska na otřepy. Máte také malou kontrolu nad velikostí grindu, a tak podle mých zkušeností nejlépe funguje pro espresso. Jsou však velmi efektivní z hlediska nákladů a rychle připravují mletou kávu. Použití ostří je stále mnohem lepší než použití již mleté ​​kávy, kterou můžete získat v supermarketu.Ruční mlýnky - Se dvěma oscilačními talíři známými jako otřepy, které se spojují a doslova brousí zrna a ne je krájejí jako ostří brusek. Výsledkem je mnohem rovnoměrnější mletí a v důsledku toho mnohem lepší ochutnávka kávy. Máte spoustu kontroly nad svým grindem, a tak tato metoda funguje perfektně, což se vám někdy líbí. Burr mlýnky jsou mnohem dražší, ale jsou docela úplným důkazem při vytváření jednotné mlýnky.Elektrické mlýnky Vs Ruční mlýnky Je-li čas podstatou, pak elektrický mlýnek celou cestu. Věřím však, že pokud chcete ze svého zrna získat maximum, pak je manuál mnohem autentičtější. Mým základním pravidlem je elektrický mlýnek na otřepy během týdne a o víkendu ruční bruska, která mi poskytne speciální víkendové ošetření. Ruční mlýnky jsou také mnohem levnější než bruska na otřepy.Vyzkoušel jsem mnoho ručních brusek a často se mi zdálo, že je obtížné je otáčet, zejména pokud jsou připraveny na jemnou brusku.Hlavními výhodami jsou otřepy z nerezové oceli, které usnadňují mletí bobů ve srovnání s keramickými otřepy. Můžete přesně vidět, kolik kávy máte mletou, s čistou základnou. Když je čirý základ plný, znamená to, že máte perfektních 20 g mleté ​​kávy. Mlýnek Cracking Beans má velké množství různých nastavení mletí, takže si můžete vytvořit perfektní mletí pro Vámi vybraný způsob vaření, ať už jde o French Press nebo Espresso. Na závěr, výběr mlýnku na kávu je v konečném důsledku na vás. Věřte mi však, že je upřímně úžasné vyzkoušet stejnou mletou kávu zrnkové kávy různými způsoby, protože chuť se může tolik lišit. Výběr správného mlýnku na kávu je proto důležitou součástí vaší cesty pražením domácí kávy.A co ve chvíli, kdy si namelete více kávy, než jste schopni vypít? Zkuste si upéct kávové cukroví. Chutné ke kávě i bez.  

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin

  • Jak na dokonalou přelévanou kávu

    Chceme vám dát několik tipů z našich zkušeností v tom, jak učinit tuto perfektní a úžasnou Pour Over Coffee v pohodlí vašeho domu. Pour Over je skvělý způsob, jak vyrobit čistou degustační kávu, která vám pomůže začít den správně nebo vás bude odpoledne chodit dál. Nezapomeňte na několik faktorů:Vyčistěte zařízení a voduVelikost mletíPoměrLitíPojďme se hlouběji podívat na tato 4 témata:Čisté vybavení Před použitím sady V60 Pour over Starter Kit (najdete ji v našem internetovém obchodě) nezapomeňte vložit filtr  a opláchnout ho čistou horkou vodou z konvice. To pomůže odstranit chuť papíru a plastu z vašeho šálku kávy. Oteplování celého vašeho zařízení Pour Over napomáhá udržovat stálou teplotu vaření. Velikost mletí Pokud je to možné, mlijte kávu těsně před vařením. To vám pomůže shromáždit všechny čerstvé příchutě a vůně do vašeho šálku. Použijte  střední broušení.Kávová zrna pro vás můžeme v rámci našich služeb brousit také, pokud nemáte doma mlýnek. PoměrRATIO  bychom rádi použili pro naše Pour Overs je 1 g mleté kávy na 15 g čisté teplé vody. Příkladem může být  15 g mleté ​​kávy až 225 g čisté horké vody.  Pokud nemáte měřítko; kávový server přijde s linkami na boku, což vám pomůže zjistit, kde je zhruba 225 ml, a odlévací startovací sada přijde s plastovou lžičkou, která vám poskytne zhruba 15 g kávy na odměrku. Lití Zahřejte konvici a před nalitím vyčkejte asi 1 minutu. Nechcete pálit kávu. Do kávy nalijte zhruba dvakrát větší množství čisté horké vody a nechte ji kvetnout po dobu 30 sekund. To pomůže saturovat všechny mleté ​​kávy pro rovnoměrnější extrakci. Po 30 sekundovém květu; začněte pomalu nalévat na mletou kávu celkem 2 minuty a 30 sekund.

    23.říjen 2019 - Napsal: Admin