Jak si vybrat mlýnek na kávu
Vůně čerstvě mleté kávy. Neexistuje nic, jako by to tam bylo? Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy ..
Jedním slovem „chuť“. Čerstvě mletá káva chutná mnohem lépe než mletá káva. Vyzkoušejte vůni kávy, kterou jste právě den rozdrvili na zem. Rozdíl je ohromující! Mletí vlastní kávy vám také umožní změnit mletí tak, abyste získali maximum ze své preferované metody vaření. Bude to Frenchpress, Drip, Aeropress nebo Espresso?
Je to všechno na tom, jak moc si kávu oblíbíte a v podstatě kolik chcete utratit, které určí, který mlýnek si zvolíte. Typ mlýnku na kávu, který vyberete, výrazně ovlivní to, jak vaše káva chutná. Níže jsem zdůraznil některé z hlavních bodů:
Mlýnek na kávu mele zrna jedním ze dvou způsobů buď čepelí nebo otřepem.
S ostří mlýnek je zrna v podstatě nakrájena na spoustu malých kousků bez uniformity velikosti. Výsledkem bude, že takto vytvořená mletá zrna bude horší než bruska na otřepy. Máte také malou kontrolu nad velikostí grindu, a tak podle mých zkušeností nejlépe funguje pro espresso. Jsou však velmi efektivní z hlediska nákladů a rychle připravují mletou kávu. Použití ostří je stále mnohem lepší než použití již mleté kávy, kterou můžete získat v supermarketu.
Ruční mlýnky - Se dvěma oscilačními talíři známými jako otřepy, které se spojují a doslova brousí zrna a ne je krájejí jako ostří brusek. Výsledkem je mnohem rovnoměrnější mletí a v důsledku toho mnohem lepší ochutnávka kávy. Máte spoustu kontroly nad svým grindem, a tak tato metoda funguje perfektně, což se vám někdy líbí. Burr mlýnky jsou mnohem dražší, ale jsou docela úplným důkazem při vytváření jednotné mlýnky.
Elektrické mlýnky Vs Ruční mlýnky
Je-li čas podstatou, pak elektrický mlýnek celou cestu. Věřím však, že pokud chcete ze svého zrna získat maximum, pak je manuál mnohem autentičtější. Mým základním pravidlem je elektrický mlýnek na otřepy během týdne a o víkendu ruční bruska, která mi poskytne speciální víkendové ošetření. Ruční mlýnky jsou také mnohem levnější než bruska na otřepy.
Vyzkoušel jsem mnoho ručních brusek a často se mi zdálo, že je obtížné je otáčet, zejména pokud jsou připraveny na jemnou brusku.
Hlavními výhodami jsou otřepy z nerezové oceli, které usnadňují mletí bobů ve srovnání s keramickými otřepy. Můžete přesně vidět, kolik kávy máte mletou, s čistou základnou. Když je čirý základ plný, znamená to, že máte perfektních 20 g mleté kávy. Mlýnek Cracking Beans má velké množství různých nastavení mletí, takže si můžete vytvořit perfektní mletí pro Vámi vybraný způsob vaření, ať už jde o French Press nebo Espresso.
Na závěr, výběr mlýnku na kávu je v konečném důsledku na vás. Věřte mi však, že je upřímně úžasné vyzkoušet stejnou mletou kávu zrnkové kávy různými způsoby, protože chuť se může tolik lišit. Výběr správného mlýnku na kávu je proto důležitou součástí vaší cesty pražením domácí kávy.
Vůně čerstvě mleté kávy. Neexistuje nic, jako by to tam bylo? Dokonce i lidé, kteří nemají chuť kávy ..
Káva je hlavně o zrnu! Jakmile najdete své oblíbené kávové boby, dalším krokem je naučit se je uchovávat. ..
French press je válcovou nádobou s pístem. Mletá láva je vložena do kávovaru a po určitou dobu ponořena do ..
S hektickým a rušným jízdním řádem, plánovanými nebo neočekávanými cestami a dalšími obavami, které ..
Chceme vám dát několik tipů z našich zkušeností v tom, jak učinit tuto perfektní a úžasnou Pour Over Coffee v ..
Překapávaná káva, neboli metoda pour-over, je založena na principu postupného protékání vody přes středně namletou čerstvou kávu a papírový (nebo kovový či bavlněný) filtr. U této metody je důležité především chápat, jak různé typy filtrů a překapávačů ovlivňují ..
Výhodou kávy je to, že se jedná o nápoj č.1 téměř každého domova v České Republice a je to nápoj č. 2 na celém světě.S takovou známostí není neobvyklé, že se bude provádět velké množství studií týkajících se zdravotních výhod a nevýhod tohoto nápoje.Pojďme se ..
Článek o přípravě kávy v moka konvičce je dalším pokračováním ze série alternativních způsobů přípravy světle pražené kávy. Ačkoliv je tento způsob přípravy méně šetrný (extrakce probíhá vroucí vodou), než například u frenchpressu nebo dripperu, káva připravená ..
Kultura pití kávy je v Evropě odlišná od americké. Evropané dávají přednost hotové směsi jako kávě určité provenience (např. italské espresso), kde kvalita je trvalá, a to z důvodu stále stejné receptury míchání. Američané však přicházejí více na chuť sortimentně ..
Jaký typ zvolit? Kávovary se běžně dělí na 3 typy: Espresso – tento přístroj pracuje pomocí vysokého tlaku vodní páry. Espressovač ocení především milovníci silné a aromatické kávy. Překapávač – káva je v něm pomalu zalévána vodou a následně překape do ..
Pokud chcete získávat upozornění na novinky a zajímavé články z webu kavaitalska.cz vložte níže vaši emailovou adresu.
Co si o tom myslíte?