Proč pražit svou vlastní kávu?
Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických ..
Výběr nejlepší pražené kávy může být ohromující. Existuje spousta kávových společností. Která zrna je nejlepší káva? Existuje nejlepší káva? A kde vůbec začnete?
Existuje velké množství káv a všechny mají jedinečnou chuť. Jak tedy zúžíte výběr?
Nejlepší káva na světě bude vyrábět kávu s nízkou chutí, pokud budou použité zelené fazolky nízké kvality.
Obecně lze říci, že každá ze tří pečeně má odlišné vlastnosti. Jakmile se dozvíte, co od každého pečeného profilu můžete očekávat, můžete interpretovat poznámky k ochutnávce poskytnuté vaší pražírnou a najít svou dokonal
Světle pečnáá jsou kávová zrna, která strávila v pražírně nejméně času. Fazole mají tendenci být světle hnědé barvy a zachovávají si většinu charakteristických chuťových vlastností kávy.
Mnoho speciálních konzumentů kávy si užívá snadno rozlišitelných jedinečných chutí lehké pečeně. Dávají přednost tomu, aby mohli vybrat každou z jasnějších poznámek.
Světlé pečeně však nejsou celkově nejoblíbenější volbou. Vysoká kyselost může být pro některé lidi nechutná.
Střední pečeně bude mít často tmavě hnědou barvu, na těchto fazolí mohou být viditelné oleje, ale pouze v malých korálcích. Středně pražená káva je nejvyváženější kávou ze tří.
Dobré středně pečená káva uchová některé z jedinečných chuťových vlastností fazolí a přidá sladkost z karamelizačního procesu.
Harmonie chutí dává těmto kávám univerzální přitažlivost, díky níž jsou středně pečené nejoblíbenější volbou mezi specializovanými pijáky kávy.
Tmavě pražené fazole vypadají mastně a velmi tmavě hnědé (někdy téměř černé). Tradiční, kvalitní, tmavě pražená káva má tendenci nabízet příchutě čokolády a kouřového karamelu.
Typicky země původu a použité zpracování budou mít obrovský dopad na chuť kávy, to je méně důležité u tmavě pražených káv.
U tmavé pečeně může být obtížné zjistit vlastnosti původu kávy, téměř výhradně ochutnáte bohaté tmavé tóny z procesu pražení.
Více o přežení se dočtete zde.
Nepražená zelená kávová zrna jsou nezničitelná, je to proces pražení, který způsobuje, že mnoho chemických ..
Studená voda je vynikající! Jakmile usrknete tento odvážný a přitom velmi jemný nápoj, pravděpodobně budete ..
Italské jméno „Latte“ zní efektně, ale nápoj je celkem jednoduchý, latte jsou jen dvě ingredience, espresso a ..
Káva je hlavně o zrnu! Jakmile najdete své oblíbené kávové boby, dalším krokem je naučit se je uchovávat. ..
Každý den lidé poprvé zažívají kávu a milují ji. Kávoví nadšenci touží vědět o všech věcech okolo ..
Výhodou kávy je to, že se jedná o nápoj č.1 téměř každého domova v České Republice a je to nápoj č. 2 na celém světě.S takovou známostí není neobvyklé, že se bude provádět velké množství studií týkajících se zdravotních výhod a nevýhod tohoto nápoje.Pojďme se ..
Než se vůbec začneme bavit na téma etiopská káva, je důležité si uvědomit, že se jedná o téma tak obsáhlé, jakobychom chtěli zobecnit například vodní živočichy. Rozmanitost typů a druhů je tak veliká, že v článku stihneme zmínit pouze obecně platné a známé ..
Článek o přípravě kávy v moka konvičce je dalším pokračováním ze série alternativních způsobů přípravy světle pražené kávy. Ačkoliv je tento způsob přípravy méně šetrný (extrakce probíhá vroucí vodou), než například u frenchpressu nebo dripperu, káva připravená ..
Kultura pití kávy je v Evropě odlišná od americké. Evropané dávají přednost hotové směsi jako kávě určité provenience (např. italské espresso), kde kvalita je trvalá, a to z důvodu stále stejné receptury míchání. Američané však přicházejí více na chuť sortimentně ..
Překapávaná káva, neboli metoda pour-over, je založena na principu postupného protékání vody přes středně namletou čerstvou kávu a papírový (nebo kovový či bavlněný) filtr. U této metody je důležité především chápat, jak různé typy filtrů a překapávačů ovlivňují ..
Pokud chcete získávat upozornění na novinky a zajímavé články z webu kavaitalska.cz vložte níže vaši emailovou adresu.
Co si o tom myslíte?